ЛЮБОПИТНОТО

Изкуството да изберете правилния цвят на косата

2.4kviews

Изборът на правилния цвят на косата не е толкова лесен, колкото изглежда. Може да се влюбите в цвят, който изглежда страхотно на най-добрия ви приятел, но не ви отива много.

Всъщност това вероятно зависи от цвета на кожата ви и цвета на очите ви, дали даден цвят изглежда добре на вас.

Ще проследим как да направим най-добрите комбинации!

  1. Определете вашия тип кожа: Първата стъпка в избора на правилния цвят на косата е да определите вашия тип кожа. Има три вида кожа: светла, средна и тъмна. Светлата кожа обикновено е бледа с розови или червени подтонове, средната кожа е светла със златисти или жълти подтонове, а тъмната кожа е по-тъмна със златисти или маслинови подтонове.
  2. Определете цвета на очите си: След като знаете типа на кожата си, определете цвета на очите си. Цветовете на очите могат да бъдат класифицирани в четири категории: синьо/зелено, кафяво, черно/тъмнокафяво и лешниково.
  3. Съпоставете цветовете: Сега, когато знаете типа на кожата и цвета на очите си, можете да започнете да избирате цветове на косата, които ще ви подхождат. Като общо правило:
  • Хората с по-светла кожа и светли очи трябва да избягват много тъмни цветове и вместо това да се придържат към по-светли, топли цветове като руси, медни или златисти нюанси.
  • Хората с по-тъмна кожа и тъмни очи могат да носят по-тъмни цветове като шоколадовокафяво, махагон или кестеняво. Те също могат да експериментират с по-светли цветове като руси или платинени нюанси, но трябва да внимават, за да избегнат контраста с кожата си.
  • Хората със средно ниво на кожата и цвят на очите могат да носят широка гама от цветове, от топли до студени, в зависимост от предпочитанията си.
  1. Обмислете вашия тен: Вашият тен също може да повлияе на това кои цветове на косата ще ви отиват най-много. Например, хората с по-светъл тен може да изглеждат по-добре с по-топли цветове на косата, докато тези с по-тъмен тен може да предпочетат по-студени цветове.
  2. Експериментирайте: Винаги е добра идея да експериментирате с различни цветове на косата, преди да направите значителна промяна. Можете да използвате временни бои или перуки, за да видите как определен цвят ще изглежда на лицето ви, без да правите дългосрочен ангажимент.

В заключение, изборът на правилния цвят на косата изисква известно внимание и съобразяване с вашия тип кожа, цвят на очите и тен.

Като разберете тези фактори и експериментирате с различни цветове, можете да намерите идеалния нюанс, който допълва външния ви вид и ви кара да се чувствате уверени.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0