ЛЮБОПИТНОТО

Франция изтегля iPhone 12 от пазара заради опасна радиация

Френската агенция за регулиране на телекомуникационния сектор (ANFR) нареди на Apple да изтегли модела iPhone 12 от френския пазар. Причината е, че тестове са показали, че устройството излъчва електромагнитна радиация над допустимите нива.

ANFR съобщи, че е тествала 141 телефона в лаборатория, за да определи колко електромагнитна радиация поглъща тялото по време на работата на устройството.

Установено е, че iPhone 12 превишава лимитът за пряк контакт с тялото – например когато устройството е в ръката на потребителя или в джоба му.

Apple оспори твърденията, заявявайки, че моделът е сертифициран от множество международни организации като отговарящ на световните стандарти за радиация.

Технологичният гигант посочи, че е предоставил на регулатора множество собствени и изготвени от трета страна лабораторни резултати, които доказват, че устройството отговаря на приложимите световни разпоредби и стандарти.

Компанията заяви, че оспорва резултатите от проверката на френския орган, но ще продължи да работи с него, за да покаже, че изпълнява изискванията.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0