ЛЮБОПИТНОТО

Семейство съди Google за смъртта на мъж, който се удави след падане от срутен мост

Семейството на Филип Паксън, който се удави през септември 2022 г., след като се опитвал да мине по срутен мост в Хикори, Северна Каролина, съди Google за смъртта му. Семейството твърди, че Google не е актуализирала картите си, за да покаже, че мостът е паднал девет години по-рано.

Паксън, баща на две деца, се е прибирал от деветия рожден ден на дъщеря си в къщата на приятел и е бил в непознат квартал по време на смъртта си. Съпругата му е откарала двете му дъщери вкъщи по-рано, а той е останал, за да помогне за почистването.

“Непознавайки местните пътища, той е разчитал на Google Maps, очаквайки, че тя ще го насочи безопасно към дома на съпругата и дъщерите му”, се казва в изявление на адвокатите на семейството.

“Трагично, докато шофирал предпазливо в тъмнината и дъжда, той без да подозира, последвал остарелите указания на Google към това, което семейството му по-късно научило, че от близо десетилетие се нарича “Мостът за никъде”, и се блъснал в Сноу Крийк, където се удавил.”

Местните жители многократно са се свързвали с Google, за да ги накарат да променят онлайн картите си, след като мостът се срути през 2013 г., се твърди в иска.

Google заяви, че разглежда твърденията.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0