ЛЮБОПИТНОТО

„Монахинята II“ изпреварва „Призраци във Венеция“ за първото място в Северна Америка

10.9kviews

Филмът на ужасите „Монахинята II“ изпреварва с малко новака – мистериозния филм за убийства „Призраци във Венеция“, в близка надпревара за първото място в северноамериканската бокс-офис класация този уикенд. Неговата приблизителна тридневна печалба е 14,7 млн. щатски долара, показват данните на компанията „Комскор“ в неделя.

„Монахинята II“, режисиран от Майкъл Чейвс, е събрал общо 56,5 млн. щатски долара след 10 дни в киносалоните на Северна Америка, като общите му постъпления в световен мащаб са 158,8 млн. щатски долара. Филмът е продължение на „Монахинята“ от 2018 г., най-касовата част от вселената на „Заклинанието“. Вселената, в чийто център е поредицата от филми на ужасите за свръхестествени явления, е най-печелившият хорър франчайз в историята с над 2 млрд. щатски долара приходи в световен мащаб.

„Призраци във Венеция“ изостава леко на второ място с дебют от 14,5 млн. щатски долара. Базиран на романа на Агата Кристи “Празникът на Вси светии”, филмът, режисиран от и с участието на Кенет Брана, е продължение на миналогодишния „Смърт край Нил“.

Топ 3 на бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от екшъна „Закрилникът 3“ („The Equalizer 3)“ с Дензъл Уошингтън, който спечели 7,2 млн. щатски долара през третия си уикенд и достигна общо 73,7 млн. долара в Северна Америка.

Продължението на „Моята голяма луда гръцка сватба“ на Ниа Вардалос и „Барби“ заемат съответно четвърта и пета позиция.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0