МАРШРУТИ

Кораби евакуират плажуващи от пожар на Родос

5.5kviews

Над 20 кораба се присъединиха към спасяването на хора от гръцкия остров Родос, където вече пети ден пожарът бушува извън контрол.

Според гръцката брегова охрана хората са били прибирани от плажовете Киотари и Лардос в източната част на средиземноморския остров, популярен сред туристите.

Три кораба на бреговата охрана водеха над 20 частни кораба в операцията, докато кораб на гръцките военноморски сили се насочваше към района. Според съобщения в медиите около 1000 и вече са евакуирани на безопасен плаж.

Според телевизия ERT някои пожарникари са били принудени да се укрият в манастира Ипсени близо до Лардос.

Твърди се, че пожарникарите, заедно с техния командир, са в безопасност, но са блокирани в манастира, след като са се опитали да убедят монахините, живеещи там, да напуснат района.

Заместник-началникът на пожарната Янис Артапойос каза, че пожарът на Родос, който избухна на планина в центъра на острова, е най-трудният пожар, пред който са изправени силите на противопожарната служба там. Пет хеликоптера и 173 пожарникари са действали в района. Три хотела в района на Киотари са пострадали от пожара.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0

Leave a Response