МАРШРУТИ

Канада е страната с най-много и красиви водопади

8.2kviews

Канада е известна със своите природни красоти, включително и с множеството си водопади. В страната има над 40 000 водопада, като някои от тях са сред най-високите и красиви в света.

Ето някои от най-известните водопади в Канада:

  • Ниагарският водопад: Ниагарският водопад е най-големият водопад в Северна Америка и един от най-популярните туристически обекти в света. Той се намира на границата между Канада и Съединените щати и се състои от три отделни водопада: Американски водопад, Подкова водопад и Брайдълвеил водопад.
  • Райското пръскало: Райското пръскало е най-високият водопад в Канада и вторият по височина водопад в света. Той се намира в провинция Британска Колумбия и е висок 381 метра.
  • Водопадът Виктория: Водопадът Виктория е един от най-големите водопади в света и се намира на границата между Замбия и Зимбабве. Той е широк 1,7 километра и пада от височина 108 метра.
  • Водопадът Атабаска: Водопадът Атабаска е най-големият водопад в Канада по обем на водата. Той се намира в провинция Алберта и е широк 250 метра и пада от височина 23 метра.
  • Водопадът Йох: Водопадът Йох е един от най-красивите водопади в Канада. Той се намира в провинция Британска Колумбия и е висок 30 метра.

Канада е популярна дестинация за любителите на природата и водопадите. В страната има многобройни туристически маршрути, които водят до водопади, както и възможности за рафтинг, каяк и други водни спортове.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
1
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0