РЕГИОНИТЕ

Времето в България през следващите дни: Валежи и понижаване на температурите

През следващите дни в България се очакват валежи и понижаване на температурите.

През нощта срещу сряда от запад облачността ще се увеличава; до сутринта в северозападните райони ще завали дъжд. След полунощ и преди обяд по Черноморието ще е мъгливо или с ниска облачност.

През деня валежите ще се преместват на изток, на повече места и с по-значителни количества ще са в Северна и Западна България. С ориентиране и усилване на вятъра от запад-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават.

До сутринта в четвъртък валежите ще спрат, облачността ще се разкъса и ще намалее до изясняване, най-късно в Североизточна България. В четвъртък ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Температурите ще са близки до обичайните за средата на ноември, минималните между 3° и 8°, а максималните – между 11° и 16°.

В петък ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, вероятността за валежи е малка. Сутринта ще е доста хладно, с температури между 1° и 6°. В западната половина от страната ще е почти тихо, в източната – със слаб до умерен южен вятър и ще се затопля.

През нощта срещу събота от запад облачността ще се увеличи и през почивните дни и в началото на следващата седмица ще е по-често значителна. Ще има и валежи, има повишена вероятност на места да са значителни. Вятърът ще се усили, отначало в Източна България от югозапад.

Максималните температури там ще се повишат чувствително и ще са до към 25°-26°. По-късно, с обръщане на вятъра от запад-северозапад, по-късно и от изток, ще започне да нахлува сравнително студен въздух.

Ще се понижат главно дневните температури.

Сподели: