ЛЮБОПИТНОТО

Писмо от принцеса Даяна, писано месец преди развода ѝ, отива на търг

Писмото е с дата януари 1996 г., само месец преди Даяна да обяви развода си с принц Чарлз.

Ръчно написано писмо от принцеса Даяна, адресирано до нейния близък приятел Роджър Брамбъл, ще бъде предложено на търг в края на май.

Писмото е с дата януари 1996 г., само месец преди Даяна да обяви развода си с принц Чарлз.

В писмото принцесата благодари на Брамбъл за „чудесния обяд“ в изискан лондонски ресторант и за „мъдрия съвет“, който той ѝ е дал. Съдържанието на писмото не е разкрито, но се очаква да хвърли светлина върху личните ѝ преживявания през трудния период преди развода ѝ.

Очаква се първоначалната цена на писмото да бъде около 1200 паунда. Търгът ще се проведе от аукционната къща „Henry Aldridge & Son“ в Уилтшир, Англия.

Писмото е поредната лична вещ на принцеса Даяна, която се предлага на търг през последните години. През 2022 г. рокля, която тя е носила на първата си официална вечеря с принц Чарлз, беше продадена за над 60 000 паунда.

Продажбата на писмото вероятно ще предизвика спорове, като някои критици я определят като експлоатация на личния живот на принцесата.

Защитниците на търга обаче твърдят, че това е възможност за феновете на Даяна да притежават част от историята ѝ и че приходите ще бъдат дарени за благотворителност.

Сподели: