РЕГИОНИТЕ

От неделя пускат парното в София

От 5 ноември поетапно ще започне подаването на топлинна енергия към клиентите на Топлофикация София, като първо ще бъдат топлозахранени училища и детски градини, а след това и административните и жилищни сгради, съобщиха от дружеството.

От „Топлофикация“ припомнят, че преди пускането на отоплението в сградите е важно да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и те да бъдат запълнени, ако са източени.

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Клиентите трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела.

Важно е също абонатите да проверят дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите и ако установят нередност да се свържат със своя топлинен счетоводител, припомнят от „Топлофикация“.

На 30 юни КЕВР обяви новите цени на топлинната енергия, които ще са в сила от 1 юли 2023 година до 30 юни 2024 година.

За клиентите на „Топлофикация София“ ЕАД утвърдената годишна прогнозна цена на топлинната енергия за битовите потребители е в размер на 137,93 лв./MWh (мегаватчас), тоест парното и топлата вода в столицата се увеличават с 0,05 процента.

Сподели: