АФИШ

Lumina Park София: Вълшебна светлинна атракция отваря врати

Lumina Park София, първият парк със светлинни инсталации в България, отваря врати днес, 27 октомври. Паркът се намира в Ботаническата градина – БАН и предлага над 130 светлинни инсталации и 3 арт инсталации, създадени от двама известни полски художници – Марта Мулава и Ярослав Козиара.

Атракционът се разпростира на площ от 1,5 километра и предлага визуално пиршество със зашеметяващи LED скулптури, осветени храсти, дървета и завладяваща музика. Инсталациите са атрактивни за посетители от всички възрасти и носят изненада зад всеки ъгъл.

Lumina Park ще бъде отворен всеки ден, с изключение на понеделник, от 27 октомври до края на февруари. Работното време ще се променя според залеза на слънцето, като в най-тъмните месеци паркът ще отваря от 17 часа. Времето в пределите на парка ще е без ограничение, а билети могат да се купят през сайта www.luminapark.bg.

Целият парк се захранва от LED осветление, използващо най-съвременна енергийно ефективна технология. В парка няма да има силни прожектори, а музиката е атмосферна, което прави и преживяването подходящо за хора от всякакви възрасти.

Lumina Park е част от серия паркове, които се изграждат в 10 европейски града, включително Познан, Прага, Будапеща и Вилнюс. Първият Lumina Park отваря през 2020 година в Познан, Полша, по време на ковид пандемията.

Четири месеца по-късно, когато сезонът свършва паркът е посетен от над 100 000 човека и идеята започва да се развива с бързи темпове. Следват още три парка в Полша през 2021, а година по-късно – четири града извън страната и общо 10 парка, посетени от над 1 000 000 човека.

Сподели: