Международно изложение „Културен туризъм“ 2024

За пръв път Международното изложение „Културен туризъм“ ще се проведе през есента – от 8 до 10 октомври 2024 г. Новото място, което ще е домакин на събитието, на конферентната програма и на всички съпътстващи прояви е Бизнес център – Велико Търново.

Промени и новости:

  • Разширени възможности за участие: Освен експозиционни щандове, общините ще могат да включат в програмата презентации, дегустации и други събития.
  • Акцент върху актуални теми: Форумът ще разгледа съвременни урбанистични решения, дигитални технологии за музеи и културно наследство, както и възможности за по-тясно взаимодействие между институции, местна власт и бизнес.
  • Международно участие: Очаква се участие на делегации от Гърция, Германия, Испания, Турция, Северна Македония, Румъния, Сърбия, Азербайджан и Китай.
  • Дегустации: Ще се проведат образователни дегустации на вина, чай, кафе и уиски с участието на утвърдени експерти.
  • Конкурси: Ще се проведе Национален конкурс за публикации и събития, свързани с културния туризъм „Чети и пътувай“, както и Национален студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика.

Деловите дни на изложението са 9 и 10 октомври. Официалното откриване е на 8 октомври, а връчването на наградите на участниците ще се състои на 10 октомври от 19:30 часа.

Изложението „Културен туризъм“ е най-авторитетната платформа за представяне на българското културно наследство и туристически потенциал.

Date

08. - 10.10.2024

Time

All Day

Място

Велико Търново
Община Велико Търново, площад „Майка България“, Велико Търново

Община Велико Търново

Категория

Времето

Тежка мъгла
Тежка мъгла
11 °C
Wind: 4 KPH
Humidity: 100 %
Feels like: 11 °C
QR Code

Leave a Response