МАРШРУТИ

Шест румънски плажа получиха престижния “Син флаг”

8.8kviews

Общо шест плажа в румънските черноморски курорти Мамая, Неводари, Ефорие и Олимп са удостоени с етикета за качество “Син флаг” по данни на министерството на икономиката, предприемачеството и туризма.

“Тази година Румъния отново е на световната карта на “Син флаг”! Етикетът за качество беше присъден на следните шест плажа: Vega Vintage в курорта Мамая, Marina Regia и Phoenicia в Наводари, Citadel и Azur в Ефорие, както и Phoenicia Blue View, който очаква туристите в Олимп. Новост в сравнение с предходния сезон е, че Axxis Nova Beach в Неводари е в пилотната фаза на програмата, по време на която трябва да се подготви да изпълни 33-те задължителни и общи критерии за получаване на “Син флаг”.

Тези критерии се отнасят до екологичното образование, информацията за околната среда, качеството на водата за къпане, управлението на околната среда, безопасността и предоставяните туристически услуги. Само по този начин градът може да кандидатства и да получи знака “Син флаг” през 2024 г.”, се казва в прессъобщение на министерството.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0

Leave a Response