АФИШ

Пътуващият кинофестивал “Филмирай” гостува в Казанлък

8.9kviews

Пътуващият фестивал “Филмирай” гостува за поредна година в Казанлък, като този път ще представи европейски филмови продукции.

Прожекциите ще се състоят от 14 до 16 юли.

Кинофестивалът ще започне с прожекцията на филма “Как се научих да летя”, който е съвместна продукция на Сърбия, Хърватия, България и Словакия.

Лентата разказва история за една привидно скучна ваканция с две възрастни дами на идиличен средиземноморски остров, която се превръща в сериозно събитие за 12-годишната София.

Там тя получава първата си целувка, среща се отново с отдавна разделеното си семейство и осъзнава преходността на живота, посочват организаторите.

Режисьор на филма е Радивое Андрич, който е един от най-популярните кинотворци не само в Сърбия, но и в цяла Югоизточна Европа.

В Казанлък ще бъде представена и френската лента “Лъжецът”, която разказва историята на Жером – “компулсивен лъжец”, чиито лъжи в един момент започват да се сбъдват, а в последната вечер фестивалът ще завърши с италианската продукция “Доктор на повикване”.

Филмът разказва за лекаря Пиерфранческо, който работи нощем и не е особено учтив с пациентите си.

Прожекциите ще се състоят в в центъра за култура “Алиолува къща”. При лошо време те ще бъдат преместени в зала “Любомир Кабакчиев”, уточняват от Общинския театър в Казанлък.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0

Leave a Response