РЕГИОНИТЕ

Денков: Имаме сериозни проблеми с превенцията на наводненията

Снимка: NOVA
11.7kviews

В интервю за “Събуди се” министър-председателят Николай Денков заяви, че държавата е реагирала бързо и по най-добрия възможен начин на наводнението по Южното Черноморие. Той обаче призна, че има сериозни проблеми с превенцията на подобни бедствия.

“Имаме много големи системни проблеми с превенцията, искам да работим по нея”, заяви Денков.

Премиерът увери, че до края на месец септември би трябвало да бъдат изплатени обезщетенията на пострадалите от наводненията домакинства.

По отношение на увеличаването на пенсиите от 2024 г. Денков посочи, че политическият консенсус е около т. нар. швейцарско правило и увеличението ще е обвързано с икономическите показатели у нас.

Тече дискусия за вдигането на минималната работна заплата. Тя ще бъде обвързана и с парите за втора година майчинство.

“Ще внесем бюджет, който максимално да балансира дисбалансите”, каза още министър-председателят.

Денков заяви, че не вижда основание намалената ставка на ДДС за ресторантьорите да остане в сила. По думите му броят на туристите у нас е голям и няма предпоставка 9-те процента данък да продължат да действат.

Коментира дойде и за кадър, запечатал как той и президентът Румен Радев си говорят на трибуната на „Мача на надеждата”. Денков призна, че разговорът е бил за “проблемите, които трябва да решаваме заедно”.

“Когато се говори за престрелки, искам да кажа, че това не е коректно. Много дълго време имаше залпове само от едната страна към другата. Надявам се този период да е приключил и да си говорим, защото имаме какво да правим заедно”, каза още премиерът.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0