РЕГИОНИТЕ

БАБХ: Мъртви животни след наводненията на Южното Черноморие

Снимка: БГНЕС
10.7kviews

Специалисти на Агенцията по безопасност на храните (БАБХ) работят по сигнали за открити мъртви животни след наводненията по Южното Черноморие.

В община Царево се работи по сигнал за крави. От отнесените от водата 64 животни, само 4 са били открити живи. Останките на девет животни, част от тях с ушни марки, са били открити в гориста местност, както и в района на плажната ивица на Царево.

Мъртви животни са били открити в района на екопътека в Ахтопол. Умрели животни се търсят по сигнал и в общините Лозенец и Приморско. Работи се и по сигнал от Китен за отнесен пчелин.

Всички намерени и изтеглени животни ще бъдат унищожени, чрез изгаряне. След проверка областната дирекция „Земеделие” в Бургас ще премахва по служебен път загиналите животни от съществуващите регистри. Това ще помогне на стопаните да получат своите обезщетения бързо и без допълнително административно натоварване, отбелязват от БАБХ.

От там припомнят, че все още е в сила предупреждението за опасностите за плажуване и къпане в засегнатите от наводнението райони.

А ако летовниците забележат трупове на животни, да не влизат в морето и да сигнализират 112 и на телефона на Агенцията.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0