ЛЮБОПИТНОТО

Xiaomi 13 идват на българския пазар

9.8kviews

Преди по-малко от две седмици Xiaomi представи в Барселона най-новата си серия флагман смартфони – Xiaomi 13 Series, създадена в сътрудничество между Xiaomi и Leica, като част от стратегическото партньорство в технологиите за изображения. В България трите смартфона – Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 Lite – ще бъдат налични за продажба в официалната партньорска мрежа на бранда от 13-ти март (понеделник).

Продажбите на  серията Xiaomi 13 стартират със специална оферта у нас. В периода от 13-ти до 31-ви март всеки потребител, закупил Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro от официалната партньорска мрежа на бранда, от оторозирирания магазин на бранда в Paradise Center и онлайн на mi-bulgaria.com, ще получи смартфона в комплект със смарт гривна Xiaomi Smart Band 7 Pro. А всеки, закупил Xiaomi 13 Lite, ще получи телефона в комплект с Xiaomi Smart Band 7, като промо офертата важи до изчерпване на количествата.

Новите флагмани на Xiaomi – Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro – предлагат на потребителите изцяло ново фотографско изживяване при заснемането със смартфон, благодарение на професионални оптични лещи Leica, както и множество усъвършенствани изчислителни и софтуерни възможности за пълно и автентично Leica изживяване. Двата модела притежават професионални оптични лещи Leica и усъвършенствани изчислителни и софтуерни възможности.

Xiaomi 13 Pro разполага със система на камерата Leica Vario-Summicron 1:19-2.2/14-75 ASPH. Тя покрива фокусни разстояния от 14 мм до 75 мм и се състои от 23 мм широкоъгълна основна камера с ултра голям 1-инчов сензор, който осигурява цветни изображения с ясен контраст и текстури, при които не убягва и най-финия детайл. Чрез DSLR технология, 75 мм телеобектив използва дизайн на плаваща леща, за да постигне фокусен диапазон от 10 см до безкрайност за професионални портрети и снимки в близък план.

Xiaomi 13 има диапазон на оптично увеличение от 0,6x до 3,2x и също разполага със 75 мм телефото обектив. И двата смартфона предлагат два фотографски стила, които потребителите да избират – Leica Authentic Look и Leica Vibrant Look. Налични са и многобройни найстройки, благодарение на които всеки може да се превърне в истински майстор на кадъра. Новите флагмани могат да се похвалят с най-силните възможности за изчислителна фотография сред всички смартфони на Xiaomi и подобрено фокусиране на определени обекти в движение с Xiaomi ProFocus.

Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro се захранват от водещата мобилна платформа Snapdragon®️ 8 Gen 2 с подобрена графична обработка чрез производителност на GPU и подобрение на енергийната ефективност от съответно 42% и 49% в сравнение с предишното поколение, докато производителността и мощността на процесора са подобрени съответно с 37% и 47%.¹

Xiaomi 13 Pro притежава 6,73-инчов екран и голяма батерия от 4820 mAh със 120 W HyperCharge, способна да се зареди до 100% само за 19 минути.2 При Xiaomi 13 е налична 4500 mAh батерия, 67W кабелно турбо зареждане и 50W безжично турбо зареждане. Оборудван е с голям 6,36-инчов FHD+ AMOLED дисплей за да взуализира съдржание с беупречна цветова точност и яркост с E6 AMOLED материал при по-ниска консумация на енергия.

И двете устройства предлагат устойчивост прах и вода IP6854, което гарантира оптимална защита и спокойствие.

Третият смартфон, който беше представен през февруари месец, е Xiaomi 13 Lite. Този стилен модел притежава двойни предни камери и многофункционални софтуерни функции като Dynamic Framing, който интелигентно разпознава броя на хората в кадъра, автоматично настройва зрителното поле и го увеличава или намалява, минимизирайки изкривяването на селфитата. Xiaomi 13 Lite е оборудван с мощна мобилна платформа Snapdragon® 7 Gen 1 и отличен 120Hz AMOLED дисплей. Всичко това идва в 7,23 милиметра тънък и 171 грама лек корпус3 с 4500 mAh батерия, за да е винаги с вас в натовареното ежедневие. Моделът се предлага в 3 цвята – Lite Pink, Lite Blue, Lite Black – които пасват на потебителите, отличаващи се със стил.

Допълнителни премиум услуги

Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 ще предложат 3 поколения системни актуализации на Android, заедно с 5 години актуализации за сигурност. Потребителите на двете устройства също имат право на  до 6 месеца безплатен пробен период както за cloud пространство на Google One*** до 2TB, което носи разширено пространство за съхранение на спомени, заснети с професионалната камера, така и за 3 месеца достъп до YouTube Premium с достъп без реклами в YouTube и приложението YouTube Music.* Освен това, благодарение на поддръжката на функцията за дигитален автомобилен ключ на Android, Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 ще позволят на потребителите да споделят своите дигитални автомобилни ключове с близки, за да отключват, заключват и запалват колите си.

Потребителите на Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 ще получат 1 извънгаранционен ремонт без разходи за труд в рамките на първите 12 месеца след покупката.** За да подобри допълнително цялостното изживяване след продажба, Xiaomi вече предлага международно гаранционно обслужване на смартфони в над 40 пазара по света. Потребителите на смартфони Xiaomi 13 Pro, които отговарят на гаранционните условия на устройството, могат да се възползват от гаранционното обслужване в световен мащаб при всеки упълномощен сервизен доставчик на Xiaomi. Посетете mi.com за повече подробности.

Цени и наличности

Xiaomi 13 Pro се предлага в два цвята: Ceramic Black, Ceramic White, и ще бъде наличен във варианта:

12GB+256GB – препоръчителна цена 2 549 BGN.

Xiaomi 13 се предлага в два цвята: Black, Flora Green, и ще бъде наличен във варианта:

8GB+256GB – препоръчителна цена 1 949 BGN.

Xiaomi 13 Lite също се предлага в три цвята: Lite Blue, Lite Pink, Lite Black, и ще бъде наличен във варианта:

8GB+256GB – препоръчителна цена 999 BGN.

Клиенти закупили Xiaomi 13 между 13.03.2023 и 15.03.2024 от официален канал за продажба (онлайн или физически магазин) на територията на Република България и активирали устройството в рамките на същата територия, ще могат да се възползват еднократно от безплатен ремонт на екрана в рамките на първите шест месеца в оторизиран сервизен център – Сръчко Сервиз ЕООД. Повредата може да бъде причинена само и единствено неумишлено, като например в следствие на случайно изпускане на продукта.**

¹ Данни, тествани от Xiaomi Internal Labs. В сравнение със Snapdragon® 8 Gen 1.

2 Данни от вътрешни лаборатории на Xiaomi. Действителният живот на батерията може да варира в зависимост от мрежовата среда, моделите на използване и други фактори. Максималният капацитет на батерията естествено ще намалее с времето и употребата.

3 Действителните измервания между отделните продукти може да варират. Всички спецификации са предмет на действителния продукт.

4 Устройството е сертифицирано като водо и прахоустойчиво изключително при специфични лабораторни условия, които не съответстват на нормалните условия на употреба. За повече информация, моля, посетете официалния уебсайт на Xiaomi.

610MP се отнася за броя на мегапикселите на сензора, действителните мегапиксели, използвани в снимки и видео, може да варират в зависимост от различните режими.

6 За оптимална ефективност на безжичното зареждане препоръчваме да използвате зарядно устройство с мощност над 50W.

7 Наличността на NFC може да варира между пазарите.

* https://event.mi.com/global/youtubepremium

** https://www.mi.com/global/support/warranty/bg

*** https://event.mi.com/global/google-one

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0