МАРШРУТИ

Wizz Air стартира 2 нови маршрута от София

156views

От 13 декември 2022 г. авиокомпанията ще стартира два нови маршрута: до немския град Хамбург и до столицата на Швеция, Стокхолм. Билетите вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или чрез мобилното приложение на авиокомпанията на атрактивни цени от 97.99 лв.*

На днешната съвместна пресконференция с Летище София и в с участието на Ирена Георгиева, заместник-министър на туризма, Wizz Air обяви също, че ще повиши на честота на полетите си до 12 софийски маршрута.

От днес пътниците ще имат по-голям избор за пътуване от българската столица до следните вълнуващи дестинации: Абу Даби, Барселона, Базел, Копенхаген, Брюксел, Айндховен, Женева, летище Франкфурт – Хан, Мадрид, Ница, Тел Авив и летище Меминген (Мюнхен – Запад).

Първият полет на Wizz Air от София излита през септември 2005 г. От тогава досега компанията се успя да се утвърди като пазарен лидер в България и е превозила вече над 16.4 милиона пътници от и до страната ни, от които 1.4 милиона само за 2022 г.

Допълването на софийската флотилия на Wizz Air с новия Airbus A321сeo представлява допълнителна инвестиция от над 100 милиона щатски долара от страна на WIZZ в България. Това ще допринесе за ръст на местната икономика и за създаването на 50 директни работни места в авиокомпанията и 200 индиректни**.

С пристигането на новия самолет в София флотилията на Wizz Air в България ще достигне 11 самолета, от които 7 са позиционирани в София, 3 във Варна и 1 в Бургас. Днешните вълнуващи новини затвърждават дългосрочния ангажимент на Wizz Air към българския пазар и към създаването на повече нови и интересни възможности за пътуване на пътниците.

Новите маршрути на Wizz Air от София са чудесен избор за незабравими преживявания и културен туризъм през уикенда. Независимо дали предпочитанията на пътниците клонят към красивия пристанищен град Хамбург с многото водни пътища и канали, или към очарователните музеи, исторически живописните сгради и прекрасната крайбрежна обстановка в Стокхолм, и двата маршрута имат с какво да очароват пътешествениците.

НОВИТЕ МАРШРУТИ НА WIZZ AIR:

МАРШРУТ ДНИ СТАРТИРА ОТ ЦЕНИ ОТ*
СОФИЯ – ХАМБУРГ Вторник, четвъртък,

събота

13 декември 2022 г. 97.99 лв.
СОФИЯ – СТОКХОЛМ Четвъртък, събота 13 декември 2022 г. 97.99 лв.

 

 

ПОВИШАВАНЕ НА ЧЕСТОТАТА НА ПОЛЕТИТЕ НА WIZZ AIR ОТ СОФИЯ: 

ДЕСТИНАЦИИ ПОВИШАВАНЕ НА ЧЕСТОТАТА
СОФИЯ – АБУ ДАБИ 2 à 3
СОФИЯ – БАРСЕЛОНА 5 à 7
СОФИЯ – БАЗЕЛ 2 à 3
СОФИЯ – КОПЕНХАГЕН 4 à 5
СОФИЯ – ЛЕТИЩЕ ШАРЛЕРОА (БРЮКСЕЛ) 3 à 4
СОФИЯ – АЙНДХОВЕН 5 à 7
СОФИЯ – ЖЕНЕВА 2 à 4
СОФИЯ –  ЛЕТИЩЕ ФРАНКФУРТ-ХАН 2 à 3
СОФИЯ – МАДРИД 3 à 4
СОФИЯ – НИЦА 2 à 3
СОФИЯ – ТЕЛ АВИВ 5 à 7
СОФИЯ – МЕМИНГЕН 4 à 5

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0