МАРШРУТИ

Wizz Air продължава да подкрепя бежанците от Украйна

Днес Wizz Air обяви, че все още има значителен брой свободни места, които украинските бежанци могат да резервират безплатно за всички полети в континентална Европа, излитащи от граничните държави с Украйна (Полша, Словакия, Унгария, Румъния). Авиокомпанията също така ще удължи периода на пътуване за тези безплатни места до 10 април 2022 г.

Wizz Air би искала да уведоми всички украински бежанци, че все още има свободни места по много от нейните маршрути, включително за полетите от Будапеща, Гданск, Краков и Катовице. Въпреки че някои маршрути на определени дати са по-търсени от други и за съжаление вече са разпродадени, авиокомпанията следи непрекъснато резервациите и освобождава нови места, когато е възможно. Wizz Air също така продължава да добавя по-големи самолети и допълнителни полети от граничните държави към Европа, за да подпомогне придвижването на украинските бежанци според нуждите им.

В допълнение Wizz Air продължава да предлага извънредна спасителна такса от 29,99** евро за всичките си останали полети (без ОАЕ, Исландия и Канарските острови), както и спасителна тарифа от 69,99** евро за трите изброени дестинации, за да подкрепи украинските бежанци, независимо къде се намират в момента. Wizz Air все пак съветва клиентите да проверяват уебсайта на компанията редовно, тъй като може да се появят по-ниски тарифи. Основната цел на авиокомпанията е да гарантира, че всички украински бежанци имат достъп до пътувания, независимо къде се намират през тези безпрецедентни времена.

Украинските бежанци, които желаят да резервират полет, могат да го направят, като посетят: https://wizzair.com/#/rescue. 100 000 безплатни места и спасителните билети ще бъдат достъпни за пътуване през целия март. Пътниците ще трябва да посочат данните на своя украински паспорт/лична карта по време на резервацията и да покажат своя украински паспорт/лична карта по време на чекиране.

Wizz Air призовава всички клиенти да бъдат на летището поне три часа преди полета си, за да имат достатъчно време да преминат през регистрацията, контрола за сигурност и специфичните за летището процедури за здраве и безопасност. Също така авиокомпанията съветва пасажерите  да проверят дали разполагат с необходимите документи за пътуване, например валиден паспорт, валидна виза (ако е необходимо), както и да следят официалния уебсайт на страната, до която ще пътуват, за да научат най-актуалната информация относно необходимите документи за пътуване.

Сподели:

Leave a Response