След двугодишна пауза организаторите на феста ще представят на пловдивчани и гостите на града обновена концепция, която съчетава градската среда и уличните изкуства с най-новите тенденции в консумацията на уиски.

Уиски е най-обичаната и популярна вносна категория високоалкохолни напитки и е част от менюто, както на всички заведения, така и на всички домашни празници. Културата на създаване и консумиране на уиски датира от векове, идва от Ирландия и Шотландия, пренесена в Европа и САЩ.

В наши дни почти няма страна, която да не произвежда уиски. Японските, тайвански и индийски марки уиски са високо ценени от почитатели по целия свят.

Бъчвите – емблема на уиски феста, тази година ще бъдат изрисувани от доказани и млади творци на графити от Пловдив и ще представят характерни символи за града. Йордан Терзийски, Цветан Узунов, Андон Георгиев, Тодор Атанасов и Николай Добрев са част от творческата банда с четки и спрейове, чийто отпечатък пренася колорит в Капана и централната част на града.

Двудневното събитие на 25 и 26 юни 2021 г. ще посреща посетители между 17:00 и 23:00 часа в пространството зад Халите в Капана. Фестивалът е предназначен за лица над 18 години и няма да се допускат непълнолетни. Билети ще се продават онлайн, на мястото на събитието, както и в определени галерии, барове и магазини в Капана.

Проектът се реализира с подкрепата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Световно известни дестилерии ще представят марките си на 14 щанда, обособени в кокетни павилиони, а за никого не е тайна, че уиски коктейлите ще доминират в предложенията. Водещи експерти и миксолози ще разказват, показват и доказват качествата на представените марки.

Двата специализирани уиски бара от града – The Whisky Library и СандъкЪ, също ще се изнесат от уютните си локации за дните на феста и ще допълнят богатия избор от уиски предложения.

Музикалният фон е поверен на култовото пловдивско радио XRaydio. Очаквайте специална за събитието селекция от Vintage Soul, Jungle Exotica, Easy Listening и Rock and Roll.

Love Art Studio ще направи работилница за ентусиазираните любители на четката.

Дали ще има музика на живо? О, да! Blues Traffic и Никееца ще владеят сцената, а енигматичното танцово шоу на формация Пантарей ще постави кулминация на уиски феста.

Цената на 1 билет е 24 лв. и включва автентична дегустационна уиски чаша и 5 уиски кредита, които може да размените на щандовете, както и предпазна маска.

Организаторите на фестивала и изложителите подкрепят отговорната консумация и ви съветват да не шофирате след употреба на алкохол.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *