МАРШРУТИ

Витоша ски с амбициозна визия за 100 млн. евро инвестиции в планината

Собственикът на неработещите лифтове на Витоша, частната фирма „Витоша ски“, представи на сайта си концепция за развитие на планината. В нея се предвиждат инвестиции в размер на над 100 млн. евро през следващите 2 до 6 години.

Проектът „Витоша ски“ има за цел да превърне планината в целогодишен курорт, като се фокусира върху следните ключови области:

  • Зимен туризъм: Превръщане на Витоша в „гореща точка“ за ски и сноуборд, с модерни лифтове, нови писти и съоръжения за снежни спортове.
  • Летен туризъм: Развитие на мрежа от пешеходни и велосипедни маршрути, както и на други летни активности.
  • Устойчив туризъм: Прилагане на екологични практики и опазване на природната красота на Витоша.

Въпреки амбициозните планове, проектът е изправен пред редица предизвикателства:

  • Липса на доверие: Някои отбелязват липсата на доверие в „Витоша ски“ след години на неработещи лифтове и спорове около управлението на планината.
  • Правни пречки: Проблеми в Закона за горите и липсата на актуален План за управление на парк „Витоша“ могат да забавят или спрат проекта.
  • Недостатъчно планиране: Столична община не разполага с устройствено планиране за Витоша, както и с ясна стратегическа визия за развитието на планината.

Въпреки трудностите, „Витоша ски“ е решена да реализира проекта си. Компанията се ангажира да работи с общината, еко организациите и местните жители, за да се осигури устойчиво и отговорно развитие на Витоша.

Сподели:

Leave a Response