РЕГИОНИТЕ

Възстановяват движението на трамвай №5

3.1kviews

Движението на трамваите по линия № номер 5, най-старата трамвайна линия в София, се възстановява от 23 декември, събота. Трамваите по линии 5 и 11 ще се движат до обръщателното колело в „кв. Княжево“ по изцяло обновеното трамвайно трасе по бул.“Цар Борис III“.

Цялостно е подменен релсовият път, контактната мрежа, изградени са нови перони, монтирани са спиркови навеси. Реконструкцията на трамвайната линия по бул. „Цар Борис III“ бе извършена на два етапа, без частта на площад „Руски паметник”: първи участък от „Съдебна палата“ до бул.“Бъкстон“ и втори от бул.“Бъкстон“ до кв.“Княжево“.

На бул. „Македония“ до Руски паметник бе изграден линеен парк, с нови дървета, храсти и различни видове цветя. Живият плет, характерен за обособеното трамвайно трасе е възстановен, като тази част от растителността, която е в добро здравословно състояние е запазена, а на останалите места е засадена нова.

Временната автобусна линия А5ТМ се закрива. Спирка с код 0880 „Кв. Овча купел“ е изместена след кръстовището с бул. „Овча купел“. На спирката ще спират трамвайни линии № 4, 5 и 11. Мотрисите от линия № 11 няма да спират на спирка с код 0881 „кв. Овча купел“.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0