ЛЮБОПИТНОТО

„The Last Of Us“ достигна 1 милиард изгледани минути

Снимка: HBO

Снимка: HBO
Снимка: HBO

Светът на The Last of Us на HBO може и да изобразява мрачно постапокалиптично бъдеще, но самата поредица се радва само на добри новини.

Deadline съобщи, че тази седмица сериалът е достигнал поредния си крайъгълен камък, като е събрал над 1 милиард минути гледане.

Това го поставя на четвърто място в актуалната класация на Nielsen за стрийминг в САЩ за седмицата от 30 януари до 5 февруари, над проекти като Minions: The Rise of Gru и „Живите мъртви“.

Над The Last of Us в списъка е New Amsterdam, който в момента се стриймва по Netflix и Peacock, с 1,3 млрд. минути гледаемост. След това се нарежда You People на Netflix, който е с 1,6 млрд. минути. На върха на класацията е блокбъстърът на MCU „Черната пантера: Уаканда завинаги“, с впечатляващите 2,3 милиарда минути гледане.

Това е впечатляващо постижение за The Last of Us, като се има предвид, че първите две места са за филми (единият от тях е част от най-големия филмов франчайз в света). Освен това The Last of Us имаше само четири епизода, когато беше измерена тази класация на Nielsen, в сравнение със 76-те епизода на New Amsterdam. Числата на New Amsterdam вероятно са подпомогнати от факта, че сериалът е достъпен в две стрийминг услуги.

След като вече са налични седем епизода на The Last of Us, а следващият епизод ще се появи на HBO Max в неделя, тези цифри със сигурност ще се покачат през следващите седмици. Сезонът ще завърши с финала на сезон 1 на 12 март, така че ще бъде интересно да се види къде се намира сериалът, след като Nielsen отчете цифрите за тази седмица. Изглежда неизбежно, че оригиналният сериал на HBO ще се задържи в челната десетка в обозримо бъдеще.

The Last of Us е безспорен успех за HBO, въпреки че изглеждаше малко рисковано. Истински страхотните адаптации на видеоигри са малко, но този сериал ги направи на пух и прах. Сериалът успя да задоволи както новодошлите, така и феновете на игрите, като същевременно предостави нови елементи и сюжети, на които публиката да се наслади.

Сподели:

Leave a Response