Lordi идват отново в България

Untitled

Започва след


08.10.2022

Място

София

Lordi идва отново в България през октомври 2022 г., шест години след предишното им концерт в нощта преди Хелоуин. Този път датата е 8 октомври, а мястото – „Джой стейшън„,  съобщават от „София мюзик ентърпрайсис“ (СМЕ).

По  думите им европейската обиколка на Lordi започва именно от България и ще продължи чак до 6 декември и с общо 45 концерта.

У нас групата пристига с две поддържащи имено, които тепърва ще бъдат обявени.

„Финландските метъл чудовища винаги са били олицетворение на необичайни идеи и в края на миналата година те шокираха света със седем такива“, разказват от СМЕ.

На 26 ноември 2021 г. Lordi се превърна в първата група в историята на музиката, издала седем студийни албума наведнъж. Тогава се появи бокссета Lordiversity, включващ от 11-и до 17-и албум на бандата.

Самият мистър Лорди обяснява, че след първото отлагане на планирано турне, заради пандемията, още през март 2020 г., е решил да се възползва от допълнителното свободно време, за да поработи върху нов материал, въпреки че 10-ия им албум Killection е бил само на 3 месеца тогава.

Идеята обаче да издадат поредния редовен албум му се е сторила твърде скучна. Killection е въображаем албум, базиран на музиката на несъществуващата група Lordi през 70-те години на миналия век или иначе казано – как биха звучали Lordi, ако бяха актуална 70-арска банда, сега Lordiversity дава живот на тази идея и парчетата вече съвсем не са въображаеми.

„Ако с това сме успели да ви объркаме достатъчно, но и сме провокирали вашия интерес, най-добре е да се убедите на живо за какво става дума“, коментират от СМЕ.

Сподели: