„Прошепнати мечти“ – концерт с песните на композитора Александър Бръзицов

zx860y484 4338920

20.05.2022

19:30

Място

София

В концертен комплекс „България“ ще може да се насладите на емблематичното творчество на джаз композитора Александър Бръзицов в изпълнение на специалните гости Орлин Горанов и Симеон Владов, джаз вокалистите Марина Драгомирецкая и Весела Морова, талантливия Петър Петров и млади творци от Училище за певци „D Stars“ – Елеонора Лонтова, Виктория Филипова, Неда Кралева, Теа Николова, Зорница Лонтова и Кристина Кръстева.

Специално сформиран оркестър от фестивален тип с диригент Славил Димитров и едни от водещите имена на българската джаз сцена Тодор Бакърджиев, Даниеле Феббо, Атанас Попов и други, ще партнират на изпълнителите. Водещ на събитието е Светослав Николов, програмен директор на Jazz FM радио. Концертът „Прошепнати мечти“ е своеобразен поклон пред творчеството на незабравимия български композитор Александър Бръзицов, направен през творческия поглед на дебютиращи и утвърдени музиканти на прага на осемдесетата година от неговото рождение.

Александър Бръзицов оставя следа в историята на българската симфонична, оперна, театрална, поп и джаз музика. Той е автор на едни от най-популярните песни на българската сцена – „Прошепнати мечти“, „Да започнем отначало“, „Пътища обратни“ и много други. Песните му могат да бъдат чути в редица български филми и са изпълнявани от едни от най-големите имена в българската популярна музика.

Сподели: