ЛЮБОПИТНОТО

Meta прекратява раздела с новини в Европа

6.1kviews

Мета, компанията майка на Facebook, обяви, че ще прекрати използването на раздела с новини на най-големите си европейски пазари – Великобритания, Франция и Германия.

Решението е част от по-широката стратегия на компанията да се откаже от новинарското съдържание. Meta заяви, че потребителите все още ще могат да четат и споделят новини в своите канали, но вече няма да поддържа раздела с новини и няма да сключва повече сделки с издатели за предоставяне на съдържание в тези страни.

Meta води няколко съдебни битки по целия свят със законодатели и медийни организации, които обвиняват компанията, че печели от новинарското съдържание, но не дава нищо обратно. В Канада Meta забрани на потребителите да виждат или споделят връзки към новинарски материали, след като правителството прие закон, принуждаващ платформата да компенсира доставчиците.

В публикация в блога си Meta заяви, че знае, че хората не идват във Facebook за новини и политическо съдържание.

“Новините съставляват по-малко от три процента от това, което хората по света виждат в своята лента във Facebook, така че откриването на новини е малка част от преживяването във Facebook за огромното мнозинство от хората”, пише фирмата.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0