„Дивото сърце на София“ – фотографска изложба

В изложбата са представени най-новите и екзотични обитатели на зоопарка, отглеждани в среда, близка до естествената.

Редки и застрашени от изчезване видове като тигри, снежни и персийски леопарди, хипопотам джудже, бърнеста мечка, антилопи, гибони, лешояди, птици носорози и други обитатели на зоопарка, заснети от различни фотографи, впечатляват със своята красота и многообразие.

Новите индийски слонове Фрося и Луиза, пристигнали през септември в София, също са представени в изложбата.

Всички тези животни съжителстват в дивото сърце на София – зоологическата градина, която е дом на над 250 вида животни от цял свят и е най-голямата и най-старата на Балканския полуостров.

През 2023 г. Зоологическа градина – София отбелязва 135 години от своето основаване през 1888 г., когато със специален указ Княз Фердинанд отрежда терен за изграждане на Царска зоологическа градина в столицата.

Днес Софийският зоопарк е един от най-модерните в региона и се развива в съответствие със съвременните тенденции като образователен, природозащитен и културен център.

От 2023 г. Зоологическа градина – София е член на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите и участва в над 25 програми за размножаване и възстановяване на застрашени видове.

Date

24.10.2023 - 07.11.2023
Expired!

Time

All Day

Място

Кино "Кабана"
НДК - парк, булевард „Витоша“, София
Категория

Weather

Частична облачност
Частична облачност
1 °C
Wind: 28 KPH
Humidity: 86 %
Feels like: -2 °C
QR Code