РЕГИОНИТЕ

Bolt пуска над 800 скутера в София, планира разширяване в други градове

Компанията за споделено пътуване Bolt пусна над 800 скутера по улиците на София от днес, съобщиха от фирмата.

„Благодарни сме на София за доверието, което прояви към Bolt“, каза Валерий Романов, регионален мениджър „Микромобилност“ в Bolt за Източна Европа. „Очакваме с нетърпение да започнем съвместната си работа за формиране на отговорни навици за каране и микромобилност през идните години, както и да предоставяме споделени скутери на достъпни цени на нашите клиенти.“

Как да ползвате Bolt скутери:

  • Регистрирайте се: Преди първото каране всеки клиент трябва да се регистрира в платформата на Bolt, като за целта трябва да има навършени 18 години.
  • Изтеглете приложението: Ползването на скутерите става през приложението Bolt, което може да се изтегли от „Гугъл Плей“ (Google Play) или „Епъл Стор“ (Apple Store).
  • Сканирайте QR код: Скутерът може да бъде отключен чрез сканиране на Кю Ар (QR) кода върху него.
  • Инструкции: При първото използване приложението ще покаже на потребителя инструкции как да кара и паркира скутера безопасно.
  • Цена: Отключването на скутера ще бъде безплатно, а всяка минута по време на пътуването ще се таксува по 0,20 лв.
  • Паркиране: След пристигане при дестинацията водачите могат да паркират скутера на безопасно място на улицата, за предпочитане в близост до стойка за велосипеди.

Bolt планира да разшири услугите си с тротинетки в Бургас, Варна и Пловдив. Към момента компанията предлага скутери в над 250 града в 25 държави в Европа и планира да разшири дейността си в още държави и градове през този сезон.

Сподели:

Leave a Response