РЕГИОНИТЕ

BILLA ще бъде домакин на есенния Фермерски пазар „ОТ БГ“ в Габрово

С падането на първите есенни листа, магазинът на BILLA в гр. Габрово, разположен на ул. „Орловска“ № 119, в близост до спортна зала „Орловец“, ще посрещне отново Фермерския пазар „ОТ БГ“. Той ще се състои на 10 септември, от 10.00 до 17.00 часа, на паркинга на обекта. Родни производители, фермери, занаятчии и творци ще зарадват посетителите с изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, разнообразни деликатеси и празнични изделия, формиращи от векове българския вкус. Един от всички присъстващи ще има възможността да спечели награда от традиционната томбола – подбрани занаятчийски продукти.

Родни доставчици от района на Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Стара Загора и Казанлък ще предложат на гостите на събитието вкусни изкушения с органичен произход, био храни, зърнени култури, масла, млечни и месни продукти, захарни изделия, вина, мед и прополис, събрали лъчите и сладостта на лятото. В допълнение към щандовете на фермерите и селскостопанските производители, гостите ще открият богато разнообразие от занаятчийски произведения от дърво и прежда за дома, които да внесат в дома ни есенния уют, както и натурална козметика с екологично чист произход.

Събитието ще подхрани празничния дух и на по-малките посетители – с плетени играчки в разнообразни цветове. За тях ще бъде организирана и детска работилничка „Сътвори и вземи“. Всяко дете ще има възможността да вземе участие в нея от 10.00 до 13.30 часа и да изработи ръчно гривничка с амулет.

BILLA продължава да утвърждава дългосрочната си подкрепа към българските земеделци, като им предоставя повече възможности за изява и развитие. Благодарение на инициативата, до края на настоящата година всеки месец търговската верига ще среща жителите на Габрово и региона с български фермери, земеделски производители и занаятчии, съхраняващи духа, здравето, традициите и родните вкусове.

Сподели: