Приключи проучването, което Община Русе пое като ангажимент към авиационния оператор „Гъливеър“ с цел да помогне с обратната връзка от гражданите и бизнеса.

Над 98% от всички анкетирани биха се възползвали от полети до София и обратно. Общината получи отговор на изпратеното писмо до Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“, че ще бъде сформиран екип, който да осъществи нормативно изискващите се процедури.

Попълнени бяха 2980 анкети от бизнеса и 3937 анкети от граждани. Най-голям дял от анкетираните имат русенци (60%), но интерес са проявили и жители на София, Пловдив, Мартен, Тутракан, Силистра, Свищов, Разград, Щръклево, Бяла, Ветово и Две могили. Други дестинации, до които запитаните биха искали да се поддържа вътрешен полет, са Бургас и Пловдив (над 35%).

Гражданите изразяват своето желание да пътуват във всички дни от седмицата, като най-предпочитани са петък, събота и неделя. Часовият диапазон, който е най-удобен за летене, е от 6 до 12 ч., като над 40% са го отбелязали в отговорите си.

На въпроса от колко полета месечно биха се възползвали анкетираните, над 60% отговарят между 1 и 2, като бизнесът определя най-голям процент от 1-2 служители, които биха командировали. Граждани и бизнес са единодушни, че 50 лв. е най-приемливата цена за полета.

Община Русе благодари на всички общини, бизнес организации и граждани, които се включиха и подкрепиха тази инициатива.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *