РЕГИОНИТЕ

52 немски медии се включиха в кампанията за популяризиране на Пловдив

151views

Приключи кампанията на Община Пловдив и Германо-българската индустриално-търговска камара в немските медии, която имаше за цел популяризирането на Пловдив като атрактивна инвестиционна дестинация. Резултатът – 52 немски медии обявиха Пловдив за новата гореща инвестиционна точка на Европейския съюз.

Статията е поместена на страниците на едни от водещите онлайн вестници в Германия, сред които Der Tagesspiegel, Berliner Morgenpost, Online Focus, както и в един от най-големите ежедневници в страната – Süddeutsche Zeitung. Редица финансови и бизнес портали също са разпространили възможностите, които Пловдив предлага за инвеститорите.

„Германия е водещата страна, от която идват чуждестранните инвестиции в Пловдив и за нас е важно да присъстваме с положителни материали в немските медии. 2021 г. беше една от най-добрите години за Пловдив и региона – индустриалните зони се разшириха значително с много нови български и международни проекти”, заяви зам.-кметът по бизнес развитие Стефан Стоянов. Той допълни че, отделът за бизнес развитие към общината продължава активно да търси възможности за популяризация на Пловдив като добро място за инвестиции и живот.

Немските медии определят формулата за успех на Пловдив като комбинация от високо качество на живот, развита образователна мрежа и човешки капитал.

„През последните 20 години вторият по големина град в България се превърна в един от най-важните индустриални центрове в Югоизточна Европа. Доброто местоположение и квалифицираната работна сила доведоха до установяване на стотици международни компании в региона. Пловдив е индустриален лидер в България с над 70 000 професионалисти и е вторият IT и аутсорсинг център в страната с над 7000 служители в бранша. В периода 2019-2021 г. в региона са направени инвестиции от над 3 млрд. евро за придобиване на дълготрайни активи – знак, че местната екосистема създава благоприятни условия за развитие на всякакъв вид инвестиции, дори и по време на икономическа нестабилност”, се споменава в публикациите. 

Само преди 2 седмици дойде поредното престижно признание – Пловдив се нареди в топ 3 в класация на “Файненшъл таймс” за градове с най-добра стратегия за привличане на инвестиции 2022-2023 г.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0