ЗДРАВЕ

18 номинации за „Спортист на Община Разград за 2020 г.“

sport
6четена

Номинациите за класацията „Спортист на Община Разград за 2020 г.“ са 18. Това стана ясно след приключване на срока, в който спортните клубове, функциониращи на територията на Община Разград, трябваше да направят предложения за включване на свои състезатели в десетката на най-добрите спортисти или другите категории в класацията.

Номинираните за най-добри спортисти са представители на 11 спортни клуба. По две предложения има от спортовете: колоездене, борба, културизъм, шахмат, лека атлетика, бокс и карате, а по едно – волейбол, стрелба с лък, бадминтон и футбол.

За отбор на годината са направени 7 номинации, за най-перспективен млад състезател – също 7, 7 са и предложенията за треньор в индивидуалните спортове, а за треньор в колективните спортове номинираните са двама.

Победителите в отделните категории се определят след гласуване по предварително определени критерии и коефициенти на седемчленна комисия. Комисията е определена със заповед на Кмета Денчо Бояджиев, в нея участват представители на местните медии, спортни деятели, представители на комисията по спорта в Общинския съвет и на Общинска администрация.

Класирането ще се извърши в петък, 4 декември, а официалната церемония за награждаването на победителите ще е на 11 декември, от 14,00 ч. във фоайето на Общински културен център. Класацията за определяне на най-добрите спортисти, отбори, треньори и най-перспективни млади състезатели се провежда за 57-ми път в Община Разград.