АФИШ

14 години след трагедията в Охридското езеро: „Темата на NOVA” търси отговори

9.4kviews

14 години след трагедията в Охридското езеро, в която загинаха 15 български туристи, екипът на „Темата на NOVA“ ще върне зрителите назад във времето, за да търси истината за случилото се.

На 5 септември 2009 година претовареният кораб „Илинден“ потъва за секунди във водите на езерото. По-късно експертизите по делата доказват, че пътуващите са били обречени. Защото на кораба не е имало нито спасителна лодка, нито жилетки.

14 години след трагедията, капитанът на „Илинден“ отново управлява кораб в езерото, близките на жертвите продължават да чакат обезщетения, а вината за случилото се така и не се изяснява напълно.

В документалния разказ „Гласове от потъналия кораб“ журналистът Стоян Нешев и операторът Сафуан Ал Кюрди ще говорят с оцелелите от трагедията, спасителите и експерти, за да отговорят на въпросите: Защо все още няма възмездие за потопените съдби в Охридското езеро и как подобен инцидент може да бъде избегнат днес?

„Темата на NOVA“ се завръща с нови вълнуващи истории, ексклузивни разследвания и задълбочени анализи, а авторите ще представят своите документални разкази в новото свръхмодерно студио на Новините на NOVA.“

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0