АФИШ

„120 минути“ започва 11-и сезон с нова рубрика за фактчекинг

8.7kviews

Публицистичното предаване „120 минути“ започва поредния си 11-и сезон в ефира на bTV със запазена, но надградена концепция за качествено телевизионно съдържание, насочено към зрителите. Емблематичният водещ Светослав Иванов, заедно с разследващите журналисти, част от екипа на предаването, ще предложат автентични авторски рубрики, ексклузивни репортажи и теми от обществен интерес, както от България, така и от всички краища на света.

Акцент в предаването през сезон 2023-2024 ще бъде новата рубрика „Провери фактите“, подготвяна от опитния журналист, водещ и продуцент на bTV Новините Росен Цветков. Разработвана с цел да води активна борба срещу разрастващата се дезинформация в медиите, социалните мрежи и ежедневието ни, авторът Росен Цветков ще представя специални видео материали с твърдения, които се проверяват фактологично за доказване на истинността.

На фокус във фактчекинг поредицата, която стартира още на 10 септември, ще бъдат фалшивите новини в онлайн пространството и медиите, неистинните твърдения и конспиративните теории. Кой и как се опитва да ни подведе – Росен Цветков ще показва фактите – такива, каквито са, както и пропагандните и манипулативни техники, които се опитват да ни отдалечат от истината.

През 11-ия сезон през призмата на качествената журналистика ще гледаме отново популярните рубрики „Коментар на водещия“ „Роуминг“, „В главната роля“, „Големите”, „Време за отговори”, „Красив ум”, както и разследващите сегменти „Специален репортаж“ със Стоян Георгиев и „Разследване“ с Марин Николов.

„Неделя е най-специалният ден от седмицата. Това е времето, когато сме заедно с близките си и се подготвяме за новата седмица. За нашия екип е истинско щастие, че имаме възможността за 11-ти пореден сезон да сме част от неделята на нашите зрители. Както винаги, ще дадем най-доброто от себе си, за да направим вашите 120 минути в неделя по-добри“ – споделя водещият Светослав Иванов.

Гледайте „120 минути“ на 10 септември, точно в 16.30 часа, веднага след новото документално предаване „bTV разказва“.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0