РЕГИОНИТЕ

Созопол избра своето лого

170views

Новото лого ще се използва за изграждане на разпознаваемост в туристическата сфера и за привличане вниманието на летовници. Общинският съвет е органа, който ще реши дали да даде одобрението си избраният графичен знак да бъде използван за популяризиране на Созопол.

Ако това се случи, логото ще бъде неразделна част от печатни рекламни материали, информационни и промоционални носители, сувенири, албуми, електронна реклама и др.

В продължение на половин година поетапно в Общинска администрация постъпиха предложенията на 25 участници, които бяха разгледани от членовете на комисията, за да бъде избрано най-подходящото, което да вплита информация за Созопол, за традициите и особеностите и да носи своя характерен белег, който да отличи града от конкурентните дестинации и да даде добавена стойност към предлаганите услуги.

Избраното лого се фокусира върху основните символи, изградили древния Созопол – лазурното небе, античната крепостната стена над скалистите брегове, лодките и връзката на местните жители с морето, казаха от общинската администрация.

Комисията, избрала графичния знак, е убедена, че във времето логото ще бъде наложено в съзнанието на туриста като символ за качество и гаранция за приятно преживяване.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0