ЛЮБОПИТНОТО

Серията Xiaomi 12 предефинира флагман категорията

137views

Днес Xiaomi обяви представянето на изцяло новата флагманска серия Xiaomi 12 за световните пазари, включваща три изключителни устройства: Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 и Xiaomi 12X.

Създадена да предостави на потребителите по целия свят истинско видеографско студио и цялостна платформа за забавление, серията Xiaomi 12 предоставя впечатляващи подобрения в AI алгоритъма на Xiaomi, мощен флагман процесор и цялостно подобрено изживяване.  

Заснемане на кинематографични кадри по всяко време

Серията Xiaomi 12 позволява на потребителите да заснемат снимки със студийно качество, независимо от повода и независимо от светлината или движещите се обекти. И трите телефона разполагат с професионален набор от тройни камери за гъвкаво снимане, голяма 50MP основна широкоъгълна камера с възможности за записване на видео в 8K резолюция както при Xiaomi 12 Pro, така и при Xiaomi 12.

Xiaomi 12 Pro се откроява със своята най-съвременна тройна 50MP камера, която разполага с ултра голям основен сензор Sony IMX707. Той е способен да улавя големи количества светлина и дава възможност за разширени възможности за изобразяване с по-бързи скорости на фокусиране и повишена точност на цветовете. Xiaomi 12 и Xiaomi 12X разполагат с 13MP ултраширокоъгълна камера заедно с 5MP телемакро камера, която заснема всякаква среда от различни гледни точки. 

Освен впечатляващия хардуер, Xiaomi 12 Pro и Xiaomi 12 усъвършенстват също собствените AI алгоритми на Xiaomi. Тези иновации повече от всякога улесняват потребителите да записват всеки момент по начина, по който искат, дори при слаба светлина или движещи се обекти. Xiaomi ProFocus интелигентно идентифицира и проследява обекти, предотвратявайки замъгляване или разфокусиране на снимки на движещи се или замъглени обекти. Тези подобрения включват възможности за автоматично фокусиране на очите и лицето. Ultra Night Video използва собствените алгоритми на Xiaomi за запис на видео дори при изключително слаба светлина, което означава, че мрачните снимки ще са по-ясни от всякога.  

Наличен и при трите устройства, One-click AI Cinema предлага множество творчески опции за редактиране на видео като Parallel World, Freeze Frame Video, и Magic Zoom режими.

Флагман процесор, безпрецедентна производителност и енергийна ефективност

Водещият опит изисква флагман производителност. Серията Xiaomi 12 разполага с усъвършенствани мобилни платформи Qualcomm® SnapdragonTM. Xiaomi 12 Pro и Xiaomi 12 разполагат с процесор Snapdragon® 8 Gen 1 – най-модерната мобилна платформа на Qualcomm. Създаден по 4nm технология, този процесор повишава възможностите за графично изобразяване на GPU с 30% и енергийната ефективност с 25% в сравнение с предишното поколение1. Междувременно Xiaomi 12X се захранва от водещия 5G процесор – Snapdragon® 870 – за безпроблемна ежедневна употреба. И трите устройства се предлагат с UFS 3.1 изключителна скорост на зареждане и пренос на данни заедно с LPDDR5 RAM за скорости на паметта до 6400 Mbps.

За оптимално преживяване, серията Xiaomi 12 разполага с високоефективни охладителни системи, подсилени от много голяма камера за охлаждане и множество слоеве графит, за да предложи водеща способност за охлаждане.

Цялостно подобрено преживяване при забавление

Серията Xiaomi 12 не само позволява на потребителите да заснемат всеки момент с изящни детайли, но също така и да преживеят всяка подробност чрез изключително изживяване при забавление.

И трите устройства предлагат  цветно изживяване, благодарение на AMOLED Dot Display с оценка A+ от DisplayMate и  поддръжка на TrueColor. За още по-добро преживяване, дисплеят разполага с устойчив на надраскване дисплей Corning® Gorilla® Glass Victus® и поддържа Dolby Vision®, водеща технология за изображения в индустрията, която кара вашето съдържание да оживее с ярки цветове и детайли. Серията Xiaomi 12 поддържа и HDR 10+. Xiaomi 12 Pro е сертифициран от SGS Eye Care Display, който осигурява дългосрочна грижа за здравето на очите на потребителите по време на продължително използване на телефона.
 

Междувременно Xiaomi 12 Pro предефинира водещия дисплей на ниво флагман с невероятно гладко гледане, както и при превъртане и скролване. Високоефективният 6,73-инчов WQHD+ дисплей на устройството използва AdaptiveSync Pro за интелигентно регулиране на динамичния LTPO дисплей между 1Hz и 120Hz в зависимост от съдържанието.

Xiaomi 12 и Xiaomi 12X доставят най-цветния до момента дисплей за смартфон Xiaomi с повече от 68 милиарда цвята на 6,28-инчови Full HD+ дисплеи. И двата модела разполагат с 120Hz AdaptiveSync за впечатляваща висока разделителна способност и дисплей без трептене, който предава ясно всеки детайл.

За да има цялостно кино изживяване, трябва да има и професионално аудио. Серията Xiaomi 12 разполага със звук SOUND BY Harmon Kardon и създава завладяващо аудио изживяване, захранвано от Dolby Atmos®, доставяйки пространствен звук с богати детайли, яснота и реализъм във всяко отношение по време на забавление. Четворните високоговорители на Xiaomi 12 Pro, които разполагат с два спийкъра за високи и два спийкъра за ниски честоти – предоставят ясни детайли и покриват поразителен диапазон от звук. Xiaomi 12 и Xiaomi 12X доставят балансиран стерео звук, идеален за потапящи игри или видео.

За да оптимизира допълнително изживяването на потребителите, Xiaomi 12 Series идва с MIUI 13, лансиран в световен мащаб по-рано тази година. Актуализацията включва по-бързо съхранение, по-висока ефективност на фоновия процес, по-интелигентна обработка и по-дълъг живот на батерията. Новите функции в подобреното изживяване включват Liquid Storage, Atomized Memory, Focused Algorithms и Smart Balance. 

Зареждане от следващо поколение

За да гарантират, че серията Xiaomi 12 предоставя професионално кинематографично и развлекателно изживяване през целия ден, устройствата осигуряват скорост на зареждане на следващо ниво и сигурност.

Xiaomi 12 Pro разполага с невероятно бързо зареждане 120W Xiaomi HyperCharge. С батерия от 4600mAh, напълно заредена само за 18 минути с помощта на режим Boost, Xiaomi 12 Pro предоставя възможности за зареждане от следващо поколение, които отговарят на изискванията на потребителите2.

Xiaomi 12 и Xiaomi 12X разполагат с 4500mAh батерии в корпусите си. И двете устройства поддържат 67W кабелно турбо зареждане за бързо включване. Xiaomi 12 Pro и Xiaomi 12 също поддържат 50W безкабелно зареждане и 10W обратно зареждане.

Xiaomi 12 Pro и Xiaomi 12 използват Xiaomi AdaptiveCharge, интелигентен алгоритъм за зареждане, който се учи и се адаптира към навиците за зареждане, което удължава живота на батерията.

Флагман възможности, съчетани в емблематичен дизайн

Тези преносими кинематографски мобилни студия с джобен размер пасват удобно в дланта на ръката ви благодарение на емблематичния и ориентиран към потребителя дизайн на серията Xiaomi 12. По-тънките батерии с голям капацитет и по-тесния ръб спестяват ценно място в устройството. 6,73-инчовият дисплей на Xiaomi 12 Pro е затворен в елегантна рамка с изтънчени 3D линии. Междувременно 6,28-инчовият дисплей на Xiaomi 12 и Xiaomi 12X е с широчина само 69,9 мм и е подчертан от плавни извивки за перфектно прилягане3. И трите устройства се предлагат в цветовете Gray, Purple и Blue.

YouTube Premium без заплащане 

Потребителите на серията Xiaomi 12 Series ще получат до три месеца YouTube Premium без заплащане – стъпка, която да даде на потребителите достъп до най-доброто съдържание без реклами и офлайн, където е налично4. Предимствата включват абонамент за YouTube Music Premium, където потребителите могат да получат неограничен достъп без реклами до повече от 80 милиона официални песни плюс изпълнения на живо, кавъри и ремикси.

Наличности

  • Xiaomi 12 Pro ще е наличен в два варианта, 8GB+256GB, 12GB+256GB и ще се предлага на цени, стартиращи от 999 щатски долара.
  • Xiaomi 12 ще е наличен в три варианта, 8GB+128GB, 8GB+256GB, 12GB+256GB и ще се предлага на цени, стартиращи от 749 щатски долара.
  • Xiaomi 12X ще е наличен в два варианта, 8GB+128GB, 8GB+256GB и ще се предлага на цени, стартиращи от 649 щатски долара.

1 Данни от 2022 Qualcomm Technologies, Inc. 

2 Данни от лабораториите на Xiaomi. 

3 Теглото на продукта и свързаните с него спецификации са само теоретични стойности. Действителните измервания между отделните продукти могат да варират. Всички спецификации са предмет на действителния продукт.

4 Наличностите може да варират в зависимост от региона. Само за нови потребители. Прилагат се условия. Изискват се данни за плащане. Може да се отмени по всяко време. За повече информация посетете https://event.mi.com/global/youtubepremium и https://www.mi.com/global/service/support/youtube-premium.html

Характеристики на серията Xiaomi 12

Xiaomi 12 ProXiaomi 12Xiaomi 12X
Дисплей 120Hz 6.73” AMOLED Dot дисплей  DisplayMate A+  Samsung E5 материал  Съотношение: 20:9  WQHD+, 3200 x 1440  TrueColor  HBM 1,000 нита (typ), 1,500 нита пикова яркост(typ)  Съотношение на контраста: 8,000,000:1(typ)  16,000 регулиране нивото на ярокост  Dynamic 120Hz LTPO  Micro Lens  AdaptiveSync Pro  До 480Hz честота на дискретизация  Dolby Vision, HDR 10+ поддръжка  360° ambient light sensor  SGS Eye Care Display Certification  X-axis линеен вибационен мотор 120Hz 6.28″ AMOLED Dot дисплей  DisplayMate A+  Съотношение: 20:9  FHD+, 2400 x 1080  TrueColor  1,100 нита пикова яркост (typ)  Съотношение на контраста: 5,000,000:1(typ)  16,000 регулиране нивото на ярокост  Над 68 милиарда цвята  Dolby Vision®, HDR 10+ поддръжка  120Hz AdaptiveSync  До 480Hz честота на дискретизация  360° ambient light sensor  Сертификат за ниски нива на синя светлина X-axis линеен вибационен мотор 120Hz 6.28″ AMOLED Dot дисплей  DisplayMate A+  Съотношение: 20:9  FHD+, 2400 x 1080  TrueColor  1,100 нита пикова яркост (typ)  Съотношение на контраста: 5,000,000:1  Dolby Vision®, HDR 10+ поддръжка  Над 68 милиарда цвята  120Hz AdaptiveSync  До 480Hz честота на дискретизация  Сертификат за ниски нива на синя светлина X-axis линеен вибационен мотор 
Задна камера  • 50MP широкоъгълна камера  – IMX707, f/1.9  – 1/1.28” 7P лещи  – 2.44 μm 4-в-1 Super Pixel  – Запис с 8K резолюция – Запис с 4K HDR 10+ резолюция – Ultra Night Video, One-click AI cinema  – Xiaomi ProFocus (Motion tracking focus/ Motion Capture/Eye tracking focus)  – Ultra Night Photo, Portrait Night mode  • 50MP ултра широкоъгълна камера – 115° FOV, f/2.2  • 50MP телефото камера – 48мм еквивалентно фокусно разстояние, f/1.9  • Night mode (wide/ultra-wide/telephoto)  • 50MP режим (wide/ultra-wide/telephoto) • 50MP широкоъгълна камера  – f/1.88, 6P лещи  – 2μm 4-в-1 Super Pixel  – Запис с 8K резолюция – Запис с 4K HDR 10+ резолюция – Ultra Night Video, One-click AI cinema  – Xiaomi ProFocus (Motion tracking focus/Eye tracking focus/ Motion Capture)  – Portait Night mode, Portrait HDR  • 13MP ултра широкоъгълна камера – 123° FOV, f/2.4  • 5MP telemacro camera  – 50мм еквивалентно фокусно разстояние, Auto Focus  • Night mode (wide/ultra wide)   • 50MP основна камера  – F/1.88, 6P лещи  – 2μm 4-в-1 Super Pixel  • 13 MP ултра широкоъгълна камера – 123° FOV, f/2.4  • 5MP телемакро  – 50мм еквивалентно фокусно разстояние, Auto Focus  • Night mode 
Предна камера  32MP вградена в дисплея селфи камера  f/2.45, 1.4μm 4-в-1 Super Pixel  HDR 10+ записване  Selfie Night mode, AI portrait видео32MP вградена в дисплея селфи камера  f/2.45, 1.4μm 4вn-1 Super Pixel  HDR 10+ записване, AI portrait видео, Selfie Night mode 32MP вградена в дисплея селфи камера  f/2.45, 1.4μm 4-in-1 Super Pixel  Selfie Night Mode, AI portrait видео, Time-lapse selfie 
Размери3 и Тегло3  163.60мм x 74.60мм x 8.16мм  205 гр.152.70мм x 69.90мм x 8.16мм  180 гр.152.70мм x 69.90мм x 8.16мм  176 гр. 
ПроцесорSnapdragonTM 8 Gen 1  4nm енергоефективен производствен процес ARM-V9:  1x ARM Cortex-X2 @ 3.0GHz  3x ARM Cortex-A710 @ 2.5GHz  4x ARM Cortex-A510 @ 1.8GHz  Qualcomm® Adreno™  LiquidCool технология  MIUI 13 с Android 12 SnapdragonTM 8 Gen 1  4nm енергоефективен производствен процес ARM-V9:  1x ARM Cortex-X2 @ 3.0GHz  3x ARM Cortex-A710 @ 2.5GHz  4x ARM Cortex-A510 @ 1.8GHz  Qualcomm® Adreno™  LiquidCool технология MIUI 13 с Android 12 Qualcomm® SnapdragonTM 870  1x ARM Cortex-A77 @ 3.2GHz  3x ARM Cortex-A77 @ 2.4GHz  4x ARM Cortex-A55 @ 1.8GHz  Qualcomm Adreno™ 650  LiquidCool технология  MIUI 13 с Android 11 
RAM+ROM  LPDDR5 RAM   UFS 3.1 съхранение LPDDR5 RAM   UFS 3.1 съхранение LPDDR5 RAM   UFS 3.1 съхранение 
Аудио Quad високоговорители  SOUND BY Harman Kardon  Dolby Atmos® Symmetrical двойни високоговорители   SOUND BY Harman Kardon  Dolby Atmos® Symmetrical двойни високоговорители   SOUND BY Harman Kardon  Dolby Atmos® 
Зареждане4,600mAh батерия (typ)  120W кабелно зареждане   Xiaomi HyperCharge  50W безкабелно турбо зареждане  10W безкабелно обратно зареждане  Xiaomi AdaptiveCharge 4,500mAh (typ) батерия  67W кабелно зареждане   50W безкабелно турбо зареждане  10W безкабелно обратно зареждане  Xiaomi AdaptiveCharge 4,500mAh батерия  67W кабелно турбо зареждане   
 
СвързаностType-C  Двойна SIM, двоен 5G режим на готовност5 Поддържа NFC6 Bluetooth 5.2  5G  Wi-Fi 6/ Wi-Fi 6E7 Type-C  Двойна SIM, двоен 5G режим на готовност5 Поддържа NFC6  Bluetooth 5.2  5G  Wi-Fi 6/ Wi-Fi 6E 7Type-C  Двойна SIM, двоен 5G режим на готовност5 Поддържа NFC6 Bluetooth 5.1  5G  Wi-Fi 67 
Налични цветове  Gray, Purple и Blue Gray, Purple и Blue Gray, Purple и Blue 

5 5G свързаността може да варира в зависимост от наличността в региона и поддръжката на местния оператор.

6 NFC наличността може да варира в зависимост от пазарите.
7 Wi-Fi 6/Wi-Fi 6E може да варира в зависимост от наличността в региона и местния оператор. За повечето държави и области Wi-Fi 6 не се поддържа от устройствата и трябва да се добави чрез OTA, където е приложимо.

За Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation е основана през април 2010 г. и е включена в Хонконгската фондова борса на 9 юли 2018 г. (1810.HK). Xiaomi е компания за потребителска електроника и интелигентно производство със смартфони и интелигентен хардуер, свързани с платформата „Интернет на нещата“ (IoT)

Възприемайки визията „Да бъдем приятели със своите потребители, да бъдем в техните сърца като любима компания“, Xiaomi непрекъснато се стреми към иновации, висококачествен потребителски опит и оперативна ефективност. Компанията неумолимо създава невероятни продукти на разумни цени, осигурявайки възможност на всички по света да се радват на по-добър живот чрез иновативни технологии.

Xiaomi е един от световните лидери на пазара за смартфони. Пазарният дял на компанията по отношение на доставките на смартфони я класира на №3 позиция в световен мащаб през третото тримесечие на 2021 г. Компанията е създала водещата потребителска AIoT (AI+IoT) платформа, към която са свързани повече от 400 милиона интелигентни устройства към 30 септември 2021 г., като изключим смартфоните и лаптопите. Продуктите на Xiaomi присъстват на повече от 100 страни и региони по света. През август 2021 г. компанията влезе в списъка на Fortune Global 500 за трети път, като се класира на 338-о място – с 84 места по-нагоре в сравнение с 2020 г. Xiaomi е част от Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index и Hang Seng China 50 Index.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0