АФИШ

„Професор Т.“ превзема съботните крими вечери по bTV Lady

17.3kviews

bTV Lady – любимият канал, който говори на езика на цялото семейство, разширява селекцията си от първокласни криминални сериали с премиерното белгийско заглавие „Професор Т.“ (Professor T.). Зрителите ще имат възможност да проследят историята на най-големия авторитет във федералната полиция в Антверпен – ексцентричния, но същевременно гениален криминолог Яспер Терлинг – в крайм слота на семейния канал всяка съботна вечер. Началото е на 25 февруари в 22:00 ч., а от следващата събота (4 март) поредицата ще върви от 21:30 ч.

Историята:

Авторитетният полицейски криминолог Яспер Терлинг не е любимец на всеки, но в крайна сметка винаги се оказва прав. Професор Т., както го наричат, има остър като бръснач ум, но и дузина специфични особености, които личат в особения му характер и „чудатата“ му на пръв поглед осанка. Професионално той е много успешен, но в личен план е меко казано „странен“ – живее в пълно уединение, отказва да се социализира дори с колегите си и е обсебен от реда и чистотата.

Всеки път професор Т. разрешава криминалните случаи, които са му поверени, с брилянтна проницателност, научни познания и гениални логически умения, а това го превръща в един от най-ценните кадри на белгийската полиция. Криминологът с лекота успява да улови всяка една изречена лъжа и винаги доказва тезата си, че зад всяко тежко престъпление се крият дълбоки лични трагедии.

За сериала: „Професор Т.“ се превръща във феномен в Белгия мигновено след старта си и задържа лидерство сред сериалите в продължение на три последователни сезона. Международната му слава е толкова голяма, че през 2021 г. гигантът ITV откупва правата за реализация на своя версия със същото заглавие, която, подобно на оригинала, се радва на огромен успех. Главната роля на професор Т. е поверена на известния белгийски актьор Коен де Боу, който признава, че е положил огромни усилия, за да не прихване от „странностите“ на персонажа си.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0