АФИШ

Представят „Портретът на Дориан Грей“ в Търговище

265views

На голямата сцената на Драматичния театър в Търговище ще се изиграе спектакълът „Портретът на Дориан Грей“. Постановката е на благоевградския драматичен театър „Никола Вапцаров“, който ще гостува в Търговище на 11 март, информират от ръководството на културната институция.

Добре познатата история от Оскар Уайлд разцъфва в постановката на режисьора Стайко Мурджев и неговия асистент и драматург Ирена Иванова.

Един магически портрет започва да старее, докато младежът, нарисуван на него, запазва красотата и очарованието си. Но каква е цената на вечната младост, заслужава ли си да спечелиш целия свят, ако погубиш душата си – на тези въпроси търси отговор постановката.

„Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство, повдигат завесата от културната институция. Спектакъл – амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.

„Портретът на Дориан Грей“ е с три номинации за националните награди ИКАР 2020, една за награда АСКЕЕР 2019 и награда за женска роля от фестивала „Театър, обичам те!“. 

Водещата мъжка роля е поверена на Севар Иванов, в ролята на Дориан Грей, а поддържащата мъжка роля изпълнява  Александър Хаджиангелов, в ролята на Базил Холуърд. 

Билети, на цени от 12, 15 и 18 лева могат да се закупят на касата на театъра или онлайн, допълват от ръководството на театъра в Търговище.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0