АФИШ

Показват награждавани български филми в Прага

13.5kviews

Петнадесетото издание на Фестивала на българското кино ще се проведе в Прага от 16-и до 19-и март 2023 г.

В рамките на фестивала среща със зрителите в Прага ще имат харизматичните актьори Александър Сано, Башар Рахал и Райна Караянева, нашумелите режисьори Виктор Божинов и Мартин Макариев, знаменитият продуцент Галина Тонева и не по-малко амбицираният й колега Николай Урумов.

Програмата на 15-ия Фестивал на българското кино ще започне на 16-и март с премиера на впечатляващия филм “Бягство“ на талантливия и разностранен режисьор Виктор Божинов, познат на фестивалната чешка публика с хитовите заглавия “Възвишение“ и “Голата истина за група “Жигули“.

На 17-и март е прожекцията на тазгодишното българско предложение за академичната награда “Оскар“ за чуждоезичен филм – “В сърцето на машината“ на талантливия режисьор Мартин Макариев.

В събота (18 март) зрителите отново ще се посмеят на премеждията на Ники Илиев и приятели в премиерата на неговия най-нов комедиен хит “Завръщане 2“.

Събитието ще бъде закрито на 19 март с премиерата на стойностния филм “Петя на моята Петя“, който няма да остави равнодушни почитателите на доброто българско кино.

Всички прожекции в емблематичното кино “Луцерна“ ще бъдат със субтитри на чешки и английски език и са с начало от 18:30 часа.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0