ЛЮБОПИТНОТО

Пет суперхрани, които даряват със здраве и красота

12.4kviews

За да имате млада и здрава кожа, е важно да се храните правилно, както и да полагате редовни грижи за нея.

Ето пет суперхрани, които даряват със здраве и красота.

Тиквени семки

Като отличен източник на цинк, тиквените семки обновяват кожните клетки, помагат за регулиране на нивата на колаген и подпомагат красотата на кожата.

Моркови

Доста богати на витамин А, морковите са много полезни както за здравето на очите, така и за здравето на кожата. Витамин А прави кожата по-красива и помага за предотвратяване на петна. Освен това морковите подобряват състоянието на кожата благодарение на каротеноидите в състава им и ви правят да изглеждате по-млади.

Вода

Водата е от съществено значение за поддържане на хидратацията на кожата, а дехидратацията се отразява негативно на нейната структура. Водата помага на кожата да се освободи от токсините. Освен това водата, като регулира кръвообращението, подхранва кожата и я прави сияйна и красива.

Червен пипер

Червеният пипер е мощен антиоксидант. Благодарение на съдържащия се в него витамин Е той поддържа еластичността на кожата, предотвратява увреждането ѝ и ѝ помага да остане млада. Освен това червеният пипер, богат на витамин С, съдържа и каротеноиди, които регулират кръвообращението. Витамин С е много важен за здравето на кожата. Той се бори със стареенето и помага за намаляване на образуването на бръчки.

Яйца

Яйцата, които са богати на витамини от група В, включително В12, както и на А и D, са и източник на минерали. Яйцата, които са богати на протеини, подпомагат образуването на колаген, който също е много важен за кожата, регенерират клетките и стимулират производството на еластин.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0