АФИШ

Орлин Горанов изпълнява арии от мюзикъла „Уестсайдска история”

159views

Орлин Горанов изпълнява арии от мюзикъла „Уестсайдска история” на Ленард Бърнстейн в празничния концерт „Отражения“ на великотърновския театър. Обичаният поп изпълнител е гост-звездата в музикалния спектакъл, посветен на празника на Велико Търново. Великотърновци и гостите на града могат да му се насладят на 21 март от 19 часа в голяма зала на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“.

Фрагменти от обичани мюзикъли на Ленард Бърнстейн и Андрю Лойд Уебър и българска поп музика ще поднесе на ценителите на музикалното изкуство екипът на театъра. Те ще звучат под диригентската палка на Георги Патриков. В концерта участва оркестърът на МДТ, а на сцената заедно с Орлин Горанов ще излязат солистите на великотърновския театър Теодора Петрова и Миряна Калушкова. Специални гости ще бъдат Гергана Стоянова – дългогодишен солист на Вокална група „Пеещи камбанки“ при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров, и младите таланти от „Джуниър бенд“ при СУ „Емилиян Станев“ с ръководител Йордан Цветанов.

Орлин Горанов и Теодора Петрова ще изпълнят прочутия дует на Мария и Тони от „Уестсайдска история”. Гостът ще изненада ценителите на музиката и с обичаната ария „Мария“. Публиката ще може да се наслади и на неговите популярни парчета. В дует с Гергана Стоянова той ще изпълни песните „Чуй ме“ и „Още те обичам“. Миряна Калушкова ще поднесе на великотърновци арията на Кристин от мюзикъла „Фантомът на операта”.

Специален акцент в музикалната програма са съвместните изпълнения музикантите от оркестъра на великотърновския театър с младите таланти от „Джуниър бенд“. За първи път на великотърновска сцена те ще изпълнят най-популярното произведение „Данцон №2“ на мексиканския композитор Артуро Маркес. Програмата включва и оркестрова сюита с най-известните фрагменти от „Фантомът на операта“, които ще звучат в симфоничен вариант. Билети за празничния концерт „Отражения“ се продават на касата на Музикално-драматичния театър, както и онлайн на сайта на https://teatarvtarnovo.com/.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0