АФИШ

Новият бестселър на Хедър Морис „Три сестри“ идва в България

228views

„Искам да ми обещаеш, че винаги ще се грижиш за сестрите си. Че винаги ще бъдете една до друга. Че няма да позволите на никого да ви откъсне едина от друга, никога. Разбираш ли?’

Когато са малки момиченца, Сиби, Магда и Ливия дават обещание на баща си – че ще останат заедно, независимо от всичко. Години по-късно, само на 15, Ливия попада в Аушвиц. Самата Сиби, която е само на 19, помни обещанието им и следва Ливия, решена да защити сестра си или да умре с нея. Заедно те се борят, за да оцелеят в среда с невъобразима жестокост и трудности.

Магда, само на 17, остава с майка си и дядо си, криейки се на тавана на съседа или в гората, когато нацистката полиция идва, за да отведе нейните приятели, съседи и семейство. Тя бяга за известно време, но е заловена и хвърлена в лагера на смъртта.

В Аушвиц-Биркенау трите сестри се събират отново и, спомняйки си баща си, дават ново обещание, този път една на друга: че ще оцелеят.

Романът „Три сестри“ е красива история за надеждата в най-трудните моменти и за намирането на любов след загуба. Две от сестрите живеят в Израел днес, заобиколени от приятели и семейство.

Хедър Морис е автор на световните бестселъри „Татуировчикът на Аушвиц“ и „Пътят на Силка“, които са продадени в над осем милиона екземпляра по целия свят. „Три сестри“ е нейният трети роман и последната част от феномена, който започва от „Татуировчикът на Аушвиц“.

Романът „Три сестри“ идва в България благодарение на издателство РИВА и премиерата му ще бъде през май тази година.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0