ЛЮБОПИТНОТО

Любимата бира на италианците Birra Moretti е вече и в България

241views

Емблематичната и любима марка бира в Италия – Birra Moretti, стъпва и на българския пазар. Качественият традиционен лагер идва в България, в портфолиото на ЗАГОРКА, част от Heineken, с мисията да допринесе със своята автентичност в истинските моменти на удоволствие от живота. Birra Moretti е създадена преди повече от 160 години и се произвежда по специална рецепта, която носи вкуса на оригиналното свежо, италианско пиво и днес. Специалният бленд от хмел придава уникален вкус и цитрусов аромат, като засилва перфектно балансираната му горчивина.

Birra Moretti заема достойно мястото на най-обичаната бира в Италия. Тя вдъхновява „италианския стил“ на живот, който разкрива една обикновена истина, а именно че насладата от живота се крие в простите неща. В италианската култура се приветстват богатите вкусове и наситените аромати, затова прясно приготвена местна храна от паста карбонара или пица до традиционни специалитети, в съчетание с качествена Birra Moretti и добра компания, си отреждат специално място на „истинско удоволствие“ в сърцата на италианците. Днес марката е символ на автентичния италиански стил в над 40 страни по света и с него пренася любителите на пивото директно до живописната на Италия.

„Да приветстваме една истинска италианска легенда сред лагер бирите в нашето портфолио от международни брандове е повече от чест. Birra Moretti не е просто марка, а философия, която споделяме и ние – да се наслаждаваме на малките неща в живота. Именно това ни кара да влагаме максимум усилия и страст в налагането на този качествен продукт, за да успеем да предадем тази философия и наслада на нашите консуматори и партньори и да ги пренесем в Италия“, сподели Елица Иванова, мениджър Маркетинг в ЗАГОРКА, част от Heineken.

Ценностите, които марката изповядва се зараждат още от самото начало на бирата. През 1859 г., когато Луиджи Морети решава да създаде собствена пивоварна в Удине, регион Фриули, без да подозира до какви размери марката му ще се разрасне в бъдеще. А по-късно тези ценности намират и конкретно измерение в историческия образ на мъжа с мустака – (от бутилката) Baffo (пр. от ит. мустак). Той става символ на автентичния вкус бира, като олицетворява ценностите на марката: автентичност, традиция и наслада от живота. Birra Moretti бързо се превръща от местна бира в продукт, разпространяван в редица държави, а броя на почитателите ѝ непрекъснато расте. Днес нейният път продължава и в България, позволявайки на любителите на пивото да се докоснат не само до автентичния италиански вкус, но и до италианската философия на живот.

Birra Moretti се съчетава идеално с храна, споделена в добра компания и може да бъде намерена в стъклена бутилка за еднократна употреба от 330мл, бутилка за многократна употреба от 500 мл и в кен – 500мл. В избрани ресторанти ще се предлага и като наливно пиво.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0