МАРШРУТИ

Изпълнен със събития и активности за малки и големи уикенд на Витоша

163views

На 5-6 март официално ще отвори врати новата „фрийстайл“ зона в района на писта Меча поляна – „Витоша Сноупарк“. Специално обособения терен за ски и сноуборд в свободен стил ще включва общо 7 уреда – рейлове, тръби и боксове, разпределени в две линии –  една по-лесна и една за по-напредналите.

Паркът ще работи всеки ден от 10 до 15 часа до края на сезона в зависимост от метеорологичните условия. Ползвателите му могат да се възползват от отделна карта само за зоната на Меча поляна и обслужващото парка съоръжение на цена от 20 лева за цял ден. Плановете са парка да продължи да се развива и да стане традиция през следващите години.

Междувременно в горната част на писта Витошко лале 1 с финал отново на Меча поляна ще се проведе състезанието по сноуборд крос „Купа Блейд“, с основен организатор не кой да е, а българската звезда в дисциплината Александра Жекова.

Очаква се в състезанието да се включат клубове и състезатели от цяла България, а посетителите на Витоша ще могат да наблюдават атрактивната надпревара директно возейки се на лифта. В събота ще бъдат тренировките и квалификациите, а в неделя ще се проведат финалите.

На 6-ти март, ще се проведе още едно интересно мероприятие за най-малките – иновативно сноуборд обучение в специално обособен „Burton Riglet Park” за първи път на Витоша.

Риглет системата за обучение е една от най-популярните и развиващи се през последните години в световен мащаб и дава възможност за първи стъпки в сноуборда от съвсем крехка детска възраст – необходимо е детето да може да ходи стабилно и вече е готово за забавления в парка.

Зоната включва разнообразни уреди и елементи, по които малчуганите развиват уменията си за баланс и двигателната си култура. Преминавайки през специално оформени бабуни и виражи, децата чрез игри и забавления научават важни похвати за карането на сноуборд и въобще за зимните спортове.

Прогнозата е за нови снеговалежи през уикенда, което ще допринесе за настроението и ще превърне обстановката в истинска зимна приказка!

Още интересни събития и изненади предстоят на Витоша до края на сезона, за да не изпуснете нещо следете www.vitoshaski.com, както и профилите в социалните мрежи фейсбук и инстаграм.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0