РЕГИОНИТЕ

Засаждат млада гора край край Хисаря

214views

Млада гора се засажда днес край Хисаря на площ от 100 дка общински терен. Инициативата е на председателя на Общинския съвет – Хисаря Найден Павлов, който със собствени средства е осигурил посадъчния материал. Това каза за БТА кметът на общината Пенка Ганева.

Залесителната акция е под мотото „Хисаря пребъдва“ и в нея участват десетки жители от всички възрасти от курортния град, учениците от трите местни училища, както и украински бежанци, които са настанени в хотел „Хисар“ и частни домове, уточни Ганева и допълни, че саденето се извършва под надзора на служителите от Държавно горско стопанство.

По думите й акцията ще бъде на два етапа – пролетта и есента тази година и следващата пролет и есен. Днес ще бъдат засадени 4300 фиданки – 200 липи, 1800 фиданки червен дъб, 2200 броя явор и 100 диви череши на площ от 30 декара. Мястото е на изхода на града, в посока Карлово, където вече са обработени необходимите площи. Целта е да бъдат посадени нови 19 000 широколистни дървета до декември 2023 г., като над 1000 от тях ще бъдат медоносни – липа, конски кестен, еводия (дървото на пчеларя).

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0