МАРШРУТИ

Започват безплатни туристически обиколки на Бургас

140views

Екскурзоводи доброволци ще показват на туристи забележителностите на Бургас. Безплатните туристически разходки ще започнат от 17 юли и ще се провеждат напълно безплатно от ученици и студенти.

Обиколките ще се провеждат всяка вечер до 22 юли и ще започват от 18:30 часа. Сборният пункт е градинката пред Градския часовник, в близост до сградата на общината.

Мисията е да се покаже красотата на Бургас. Тази година е подготвен нов маршрут. Обиколката започва от Часовника, след което продължава през железопътната гара, Морска гара и завършва до културния център “Морско казино”.

В продължение на час и половина посетителите ще имат възможността да се запознаят с интересни истории около заснемането на известните филми като “Опасен чар” и “Петя на моята Петя”, с историята на старите бургаски киносалони, както и да научат повече за известни бургазлии, прославили българското кино.

Общата мисия е да се покаже Бургас не само като обичана туристическа дестинация, но и като дом на велики български актьори и режисьори, както и като снимачна площадка на любими филми. Туровете ще се провеждат в рамките на Международния филмов фестивал, който утре започва в Бургас.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0