РЕГИОНИТЕ

В Русе откриха производствена линия за лекотоварни електромобили L City

185views

Кметовете на Русе и Гюргево Пенчо Милков и Андриан Ангелеску, и изпълнителният директор на Син Карс Росен Даскалов срязаха лентата на новата производствена част от Центъра за проучване и разработки на фирмата в Русе.

„Радвам се, че част от силата на нашия прекрасен град се гради от вас“, каза кметът на Русе и пожела успех на новото производство.

То включва всички етапи от изграждането на новите лекотоварни автомобили L CITY. С автоматизираната технология за заваряване Син Карс си поставят за цел да произвеждат по един автомобил на ден.

“След като в българския обект се изчистят всички процеси, в Румъния ще бъде прехвърляно производството на даден модел, тъй като условията за бизнес в съседната държава са много добри”, коментира Росен Даскалов.

Русе ще се запази като Център за проучване и разработки, ключов за производството на всеки следващ модел.

„В Община Русе се ориентираме към използването на електрически автомобили с по-малък въглероден отпечатък и ще съм особено горд, ако следващият закупен от нас автомобил е произведен от русенци за русенци“, каза кметът Пенчо Милков.

Линията беше благословена и с тържествен водосвет от свещеници от Русенската митрополия. Специални гости на събитието бяха и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев и проф. арх. д-р Тибериу Флореску – председател на Румънския регистър на урбанистите.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0