ЛЮБОПИТНОТО

Вижте правилните техники на бръснене за различни части на тялото

148views

Модна редакторка разкри правилната техника за бръснене на косми по различни части на тялото. Журналистката Бет Джилет състави списък с препоръки, които ви позволяват да премахнете нежеланата растителност от кожата за дълго време без негативни последици.

На първо място, тя посъветва използването на мъжка самобръсначка за коленете и глезените, тъй като е по-маневрена и остра в сравнение с женския инструмент. В същото време е по-добре да използвате щадяща самобръсначка или епилатор за зоната около бикини, за да не нараните чувствителната кожа. Освен това, според нея, не трябва да избирате сапун вместо пяна за бръснене, тъй като този продукт изсушава кожата, което причинява дразнене. „Много по-добре е да използвате пяната или с масло за тяло“, поясни тя.

Авторката твърди още, че е важно кожата да се омекоти, за да се подготви за следващото бръснене. В същото време е по-добре процедурата да се извършва след душ, тъй като горещата вода отваря порите при къпане, което позволява на острието да отстранява косъма възможно най-близо до корена.

„Започнете да се бръснете по линията на косъма и след това обратно, за да избегнете дълбоко врастналите косми. Движенията трябва да са кратки, така че да премахнете точно цялата растителност, без да нараните кожата. И последното нещо, не забравяйте да обеззаразите бръсначи в гореща вода или специални разтвори “, каза в заключение Джилет.

През декември 2021 г. блогърка разкри техниката за правилно бръснене на подмишниците. Активистката за позитивност на тялото Мили Маклей публикува видео, обясняващо стъпките за безопасно и ефективно премахване на нежеланото окосмяване под мишниците. Първоначално момичето посъветва да овлажнява необходимата област от кожата с крем, а след това нанесе върху гъстата си растителност средство за бръснене, което по думите й може да бъде балсам за коса.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0