АФИШ

БНТ излъчва церемонията на „София Филм Фест“

149views

На 20 март (неделя) от 20:00 ч. по БНТ 2 ще бъде излъчена церемонията по награждаването на най-добрите филми от Международния конкурс, Балканския конкурс, Международния документален конкурс и Конкурса за български късометражен филм.

За 20-и път международно жури ще определи голямата награда в конкурса за първи или втори игрален филм „София – град на киното”, съдържаща парична премия от 7000 евро, осигурена от Столична община. Председател на журито е българската режисьорка Иглика Трифонова.

26-и международен филмов фестивал „София Филм Фест“ се провежда от 10 до 31 март. Утвърдил се като едно от най-значимите филмови събития в Централна и Източна Европа, „София Филм Фест“ е единственият български кинофестивал с акредитация от FIAPF, включен в списъка с 50-те най-важни за филмовата индустрия фестивали в света според сп. „Варайъти“ и в календара на ФИПРЕССИ.

Филмите се прожектират в киносалони в София, а програмата включва още Пловдив, Варна и юбилейното 20-то издание на в Бургас. Фестивалът се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община, с подкрепата на Министерство на културата, ИА „Национален филмов център“ и програма „Творческа Европа“ MEDIA на Европейския съюз, в партньорство с Националния дворец на културата, културни институти, спонсори, партньори и приятели.

Гледайте церемонията на „София Филм Фест“ на 20 март (неделя) от 20:00 ч. по БНТ 2 и на 22 март (вторник) от 23:30 ч. по БНТ 1.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0