РЕГИОНИТЕ

БДЖ публикува проект на графика за движение на влаковете за 2023 г.

143views

Проектът на График за движение на влаковете за 2023 г. е публикуван за обществено обсъждане на сайта на БДЖ (www.bdz.bg). За по-голямо удобство предложенията за разписания на влаковете са представени отделно за всяко едно направление.

С новия график е предвидено движението на директен пътнически влак от Пловдив през Димитровград, Симеоновград, Нова Загора за Бургас. От гара Бургас пък е планирано да пътува директен влак през Нова Загора, Симеоновград до Свиленград. По този начин ще се подобрят възможностите за пътуване от Южна България до Бургас и в обратното направление.

За подобряване на свързаността с железопътен транспорт между Северна и Южна България ще бъде удължен маршрута на два бързи влака, които пътуват по направлението Русе – Стара Загора – Русе. За тези композиции е предвидено вече да се движат по маршрута Русе – Пловдив – Русе.

След проявения интерес към сезонните влакове през тази година и през следващия летен сезон е планирано да се движат нощни влакове между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и между Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с връзка за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в обратното направление.

Разписанията на влаковете в проекта на График за движение на влаковете за 2023 г. са достъпни на следния линк

 

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0