РЕГИОНИТЕ

Цветозар Томов подаде оставка като говорител на ЦИК

12.7kviews

Заместник-председателят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов обяви, че подава оставката си като говорител на комисията.

Причината е несъгласието му с решение на ЦИК, което беше взето по предложение на Емил Войнов за протоколите на секционните избирателни комисии.

С 11 гласа за и 4 против членовете на комисията решиха данните от гласуването след преброяването на гласовете от хартиените и машинните бюлетини да бъдат вписани общо в протокола.

“Категорично съм против това решение, тъй като да го кажем на право, това създава рискове за честността на изборния процес в България. Колко тежки ще бъдат тези рискове ще се види на 2 април, но така или иначе, вземането на това решение за мен е непреодолимо препятствие да изпълнявам повече ангажиментите си на говорител на тази комисия. Отказвам да го правя оттук насетне”, посочи мотивите си за подадената остава Цветозар Томов.

Против предложението на Емил Войнов гласуваха председателят на ЦИК Камелия Нейкова, говорителите Цетозар Томов, Росица Матева и Любомир Георгиев.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0